Lazacos avokádós cézársaláta
február 2, 2018

Lazacos avokádós cézársaláta

  Image-1-1

Hozzávalók

  • 1 szelet kockára vágott ciabatta kenyér
  • 140 g lazac filé, a bőre leszedve
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • Csipet só
  • Fél citrom leve
  • 10dkg kockára vágott szalonna
  • 1 főtt tojás
  • 1 fej saláta
  • 1 avokádó felszeletelve
  • 10dkg frissen reszelt parmezán sajt

 

Hozzávalók az öntethez

  • 2 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál görög joghurt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma, zúzott
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
  • Só és bors fűszerezéshez

 

Elkészítés

  • Keverjük össze az öntet összes hozzávalóját egy kis tálban.
  • Tegyünk fel forrni vizet, majd ha forr főzzük meg benne a tojást 7 percig.
  • Forrósítsunk fel egy kevés olíva olajat egy serpenyőben. Pirítsuk meg benne a felvágott kenyérkockákat.
  • Ezután tegyük a serpenyőbe a szalonnát, és süssük addig amíg a zsír elsül róla, és csak a husi marad. Az elkészült szalonnát itassuk le konyhai papírtörlővel.
  • Miközben sül a szalonna mossuk meg a salátát és vágjuk fel nagyobb darabokra. Tegyük rá az avokádót.
  • A lazacszeletet dörzsöljük meg sóval és a fokhagyma porral. Süssük meg a lazacot is a serpenyőben- mindkét oldalát 3-3 percig.
  • Az elkészült lazacot tegyük a salátára, locsoljuk meg az egészet a citrom levél.
  • A salátára kerülhet a parmezán sajt, a kenyérkockák és a bacon.
  • Az elkészült főt tojást vágjuk fel negyedekre.
  • A korábban összekevert szószt öntsük a salátára és a halra. 

 

Jó étvágyat!

 

 

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.