Hogyan hozzuk helyre a száraz bőrt?
február 28, 2018

Hogyan hozzuk helyre a száraz bőrt?

 Image-1-3

Mg akkor is, ha szereted a csípős reggeleket és az igazán hideg telet, valószínű nem szereted, amit a bőröddel tesz.

A bőr kiszárad, mert a hideg és a szeles idő irritálja, és a levegő nedvességének hiánya miatt gyorsan elveszíti a hidratáltságát. Ez pikkelyes pergamen szerű bőrt eredményez, ami sápadt beteges külsőhöz vezet. A hideg időben kiemelten fontos odafigyelni a bőrünkre, és rendszeresen hidratálni, gondját viselni.

 

Védekezz gőzöléssel

Puhítsuk fel a bőrt gőzzel. Ez lehet gőzkabin, vagy akár egy kamillás gőzölgő víz, ami fölé odahajolunk és fejünket egy törölközővel lefedve gőzöljük az arcunkat. Ezután bőrradírral dörzsöljük át az arcunkat/testünket, majd kenjük be vastagon hidratáló testápolóval.

 

A nagyon száraz bőrre komolyabb megoldás kell

A nagyon kiszáradt, pikkelyes felületre 1%-os hidrocortizon krémet használj, majd ha a száraz folt eltűnik használj extra tápláló krémet, mint például a Neutrogena.

 

Meleg, de nem forró víz

Egy forró fürdő biztosan jól esne, azonban mégis jó lenne kerülni! A forró vízzel laza  baj, hogy lemossa a test természetes olajos védőrétegét, ami segít hidratáltan tartani a bőrt.

Tehát ne ázz a forró fürdőkádban órákat! A legjobb a rövid, pár perces meleg zuhany.

 

Borotválkozz óvatosan

A borotválás irritálhatja a száraz bőrt, ezért mindenképp használj hozzá olajat vagy habot. A legjobb, ha zuhanyzás után borotválkozol, ekkor ugyanis a szőrszálak puhábbak és rugalmasabbak, ami megkönnyíti a borotválkozást.

 

Párologtató

Az otthoni száraz meleg további bőrirritációt okozhat. Nem szoktad érezni, hogy száraz a levegő, esetleg köhögsz is tőle? Érdemes egy párologtató beszerezni otthonra, ami és akár 50%-os páratartalmat varázsolni az otthonodba!

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.