Csicseriborsó saláta
február 8, 2018

Csicseriborsó saláta

 Image-1

Hozzávalók

  • 80 ml citromlé
  • 125 ml extra szűz olívaolaj
  • 2 nagy gerezd fokhagyma finomra aprítva
  • 1 citrom héja
  • 200g szárított csicseriborsó, hideg vízbe beáztatva egy éjszakán át
  • 1 hagyma apróra vágva
  • 2 (800g) nagy padlizsán
  • Olívaolaj
  • koriander levelek

 

Elkészítés

  • Keverjük össze a citrom levet, az olakat, a fokhagymát és a citrom héját egy kis tában.
  • Főzzük meg a csicseriborsót sós vízben, közben néha szűrjük le a tetejéről a habot. Ez körülbelül 50 perc vagy amíg megpuhul. Csöpögtessük le.
  • Mossuk át hideg vízben majd keverjük össze a hagymával é adjuk hozzá az öntetet.
  • Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és vágjuk fel a padlizsánt 2 centi vastag karikákra.
  • Kenjünk meg egy kevés olíva olajjal és süssük mindkét oldalát 10-10 percig vagy amíg aranybarna lesz.
  • Ha elkészült a padlizsán minden szeletet vágjunk fel negyedekre, majd keverjük hozzá a csicseriborsóhoz.
  • Ízlés esetén szórjuk meg mogyoróval.
  • Sózzuk borsozzuk meg és már fogyaszthatjuk is!

 

Jó étvágyat!

 

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 964,00  -
Fehérje, g 46,04  -
Szénhidrát, g 184,00  -
Zsírok, g 1,45  -
A-vitamin, μg 8,16 1%
B12-vitamin, μg 0,00 0%
B6-vitamin, mg 0,53 13%
C-vitamin, mg 22,08 2%
Cink, mg 5,09 21%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 2,41 2%
Folsav, μg 137,07 23%
Foszfor, mg 610,35 29%
Kalcium, mg 230,86 23%
Kálium, mg 2046,48 102%
K-vitamin, μg 27,22 36%
Magnézium, mg 216,06 58%
Mangán, mg 4,08 204%
Niacin, mg 3,45 7%
Pantoténsav, mg 1,32 7%
Réz, mg 1,41 141%
Riboflavin, mg 0,37 9%
Szelén, μg 11,95 8%
Tiamin, mg 0,27 8%
Vas, mg 7,66 32%

 

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.