Sushi, amit nem kell tekerni!!
január 26, 2018

Sushi, amit nem kell tekerni!!

 IMG_5F7A47EC8BFB-1

Hozzávalók

  • Marék sushi rizs
  • 180g friss tonhal 1 centis kockákra vágva
  • 1/2 uborka kis kockákra vágva ( körülbelül 180g)
  • 1 közepes avokádó, meghámozva és kis kockákra vágva
  • füstült lazacszeletek
  • 2 evőkanál rizsbor ecet
  • 2 evőkanál pirított fekete szezámmag
  • pirított nori, csíkokra vágva
  • szójaszósz a tálaláshoz
  • wasabi, a tálaláshoz (opcionális)

 

Elkészítés

  • Kezdjünk el felforralni 2,5 dl vizet. Adjuk hozzá a rizst és 1 teáskanál sót. Keverjük meg és fedjük le.
  • Vegyük vissza közepes hőfokúra és főzzük nagyon puhára, ez körülbelül 20 perc. Ha elkészült, hagyjuk ülni 5 percig, majd egy villával lazítsuk fel.
  • Vágjuk 12 darab 10-x centis négyzeteket sütőpapírból. Mindegyiket tegyük egy muffin forma közepébe.
  • Körülbelül 3 centi vastag csíkokra vágjuk fel a norit. Béleljük ki vele a sütőpapírt papírt körbe, mint egy szalag.
  • Mikor a rizs már csak langyos, kanalazzunk két evőkanállal a formába.
  • Nedvesítsük be az ujjainkat és nyomkodjuk le a rizst a forma aljába.
  • Keverjük össze a tonhalat, az uborkával és a borecet felével. Egy másik tálban keverjük össze a lazacot az avokádóval és a borecettel.
  • Osszuk el a keverékeket egyenletesen a rizskupacok felett.
  • Szórjuk meg szezámmaggal.
  • Ha kész, vegyük ki a formából a sushit. Ha jól csináltuk szépen le tudjuk venni a papírt és nem esik szét.

 

Jó étvágyat!

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.