Mogyoróvajas granola szelet
január 17, 2018

 

Mogyoróvajas granola szelet

 

IMG_FDD328CEBED8-1

Hozzávalók

  • 200g mogyoróvaj
  • 70ml méz
  • 1 nagy tojás
  • 2 evőkanál repceolaj
  • 1 1/2 teáskanál vanília kivonat
  • 320g zabpehely
  • 110g barna cukor
  • 1/2 teáskanál só
  • 70g csokoládé chips vagy apróra tört csokoládé

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, és fedjünk le egy 30×20 cm-es tálcát sütőpapírral.
  • Egy nagy tálban verjük fel a mogyoróvajat, a mézet, a tojást, az olajat és a vaníliakivonatot amíg krémes lesz.
  • Egy másik tálban keverjük össze a zabot, a barnacurkot és a sót.
  • Adjuk hozzá a zabos keveréket a mogyoróvajashoz, amig teljesen elkeveredik, majd keverjük hozzá a csokoládét.
  • Kanalazzuk át a mixet az előkészített tálcára és nyomkodjuk le egyenletesre.
  • Süssük 12-15 percig, vagy amíg a széle aranybarna lesz. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen lehűlni mielőtt felszeleteljük.

 

A teljes recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 3672,60  -
Fehérje, g 111,70  -
Szénhidrát, g 442,53  -
Zsírok, g 44,17  -
A-vitamin, μg 77,64 10%
B12-vitamin, μg 0,36 5%
B6-vitamin, mg 0,42 10%
C-vitamin, mg 0,12 0%
Cink, mg 12,96 54%
D-vitamin, μg 1,04 1%
E-vitamin, mg 14,50 15%
Folsav, μg 21,38 4%
Foszfor, mg 1741,74 83%
Kalcium, mg 320,18 32%
Kálium, mg 2124,48 106%
K-vitamin, μg 9,35 12%
Magnézium, mg 665,15 177%
Mangán, mg 11,75 587%
Niacin, mg 14,16 30%
Pantoténsav, mg 1,43 8%
Réz, mg 2,42 242%
Riboflavin, mg 0,61 15%
Szelén, μg 91,00 61%
Tiamin, mg 0,71 22%
Vas, mg 14,82 62%

 

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.