Miért fontos a fényvédő krém télen?
január 27, 2018

Miért fontos a fényvédő krém télen?

 

 IMG_0CB9C098BE2A-1

Noha az UVB sugárzás, ami a leégést okozza visszaesik a téli szezonban, azonban az UVA sugarak, amik a bőr öregedéséért felelősek, nem gyengülnek. Ez azt jelenti, hogy a téli napsugarak ugyan olyan veszélyesek a bőrödnek, mint a nyári sugárzás; öregítik a bőrt és fokozzák a bőrrák kialakulásának kockázatát.

A legtöbb ember számára világos, hogy nyáron elengedhetetlen a naptej használata, azonban csak kevés ember figyel oda erre télen is.

A bőrgyógyászok szerint csak azért mert hideg van nem jelenti azt, hogy a bőröd védett a káros UVA sugárzástól. Havazás esetén a fehér hó visszaveri a fényt, és épp oly káros lehet mintha a trópusokon süttetnéd magadat.

Ha megszeretnéd előzni az öregedést, akkor az év minden szakában ajánlatos a naptej használata. Ez természetesen nem arra vonatkozik, amikor reggel elmész dolgozni, és este sötétben hazaérsz, hanem amikor huzamosabb időt töltesz a szabadban. Legyen az 30faktoros naptej vagy fényvédelemmel ellátott alapozó, védd a bőrödet, hogy megvédd az idő előtti öregedéstől. Fontos kihangsúlyozni, hogy napi egyszeri naptej használta télen ugyanúgy nem elegendő, mint nyáron. A fényvédő krémet kétóránként kend fel újra egyenletesen, hogy egész nap védve legyél. Megfelelő ápolással, egészséges és vitamindús ételek fogyasztásával, valamint elegendő folyadékbevitellel az évek előre haladtával éveket tagadhatsz le a korodból.

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.