Céklás mártogató
január 6, 2018

Céklás mártogató

 Image-1-6

Hozzávalók

  • 1 nagy (250 g) cékla, felvágva
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 2 teáskanál extra szűz olívaolaj
  • 400g csicseriborsó átmosva, öblítve
  • 60ml citromlé
  • 2 evőkanál tahini
  • 1 gerezd fokhagyma, négyfelé vágva
  • 2 evőkanál görög joghurt
  • 2 evőkanál friss kapor
  • 1 evőkanál pörkölt fenyőmag
  • 1 evőkanál pörkölt napraforgómag
  • Vegyes zöldség amit mártogatunk

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  • Hámozzuk meg a céklát, majd tegyük egy ív alufólia közepére. Szórjuk meg paprikával és korianderrel. Locsoljuk meg kicsit olajjal.
  • Jó alaposan csomagoljuk be a céklát a fóliába, majd tegyük egy kis sütőtálcára. Süssük 50 percig, vagy amíg megpuhul. Tegyük félre 20 percre hűlni.
  • Ha kihűlt, akkor tegyük az egészet egy mixerbe és zúzzuk pépesre.
  • Adjuk hozzá a csicseriborsót, a citromlevet, a fokhagymát és a tahini szószt, majd az őj összetevőkkel addig mixeljük, amíg krémes lesz.
  • Tegyük át az egészet egy kínáló tálba, és tegyük a tetejére a joghurtot. Sózzuk borsozzuk meg.
  • Szórjuk meg a napraforgó maggal és a fenyőmaggal.
  • Fogyasszuk különféle zöldségekkel, vagy szezámmagos grissinivel.

 

Jó étvágyat!

 

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 723,20  -
Fehérje, g 34,39  -
Szénhidrát, g 128,99  -
Zsírok, g 0,96  -
A-vitamin, μg 6,12 1%
B12-vitamin, μg 0,00 0%
B6-vitamin, mg 0,36 9%
C-vitamin, mg 14,00 1%
Cink, mg 2,46 10%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 0,85 1%
Folsav, μg 70,71 12%
Foszfor, mg 321,30 15%
Kalcium, mg 197,89 20%
Kálium, mg 904,20 45%
K-vitamin, μg 8,98 12%
Magnézium, mg 112,97 30%
Mangán, mg 3,07 153%
Niacin, mg 0,76 2%
Pantoténsav, mg 0,22 1%
Réz, mg 0,85 85%
Riboflavin, mg 0,12 3%
Szelén, μg 12,01 8%
Tiamin, mg 0,08 2%
Vas, mg 3,76 16%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.