Banános krémes torta
január 25, 2018

Banános krémes torta

 IMG_27E52562C797-1

Hozzávalók a tésztához

  • 350g tört banán
  • 2 teáskanál citromlé
  • 400g zabpehelyliszt
  • 1 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 170g vaj
  • 300g xilit
  • 3 nagy tojás
  • 2 teáskanál vanília
  • 3dl csésze író

 

Hozzávalók a krémhez

  • 1/2 csésze vaj, lágyítva
  • 250g krémsajt
  • 1 teáskanál vanília
  • 400g xilit porrá zúzva

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 135 fokra és vajazzunk ki egy nagy kör alakú sütőformát.
  • Egy kis tálban nyomjuk össze a banánt a citromlével, majd tegyük félre. Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát és a sót, majd ezt is tegyük félre.
  • Verjük habosra a vajat és a xilitet.
  • Verjük fel két tojást, majd keverjük bele a vaníliát.
  • Fokozatosan adjuk a vajhoz a lisztes mixet és az írót. Ha egyenletesen elkeveredett adjuk hozzá a banános mixet is.
  • Kanalazzuk a mixet a formába, és süssük 1 óráig, vagy amíg a fogpiszkáló próba során nem ragad anyag a fogpiszkálóra.
  • Vegyük ki a sütőből, majd tegyük egyből a hűtőbe 45 percre- ennek köszönhetően a torta nagyon krémes lesz.
  • A mascarpone krém elkészítéséhez verjük fel a vajjal és xilittel a mascarponét habosra. Kenjük rá a torta tetejére a krémet.

 

Jó étvágyat!

 

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 5329,50  -
Fehérje, g 143,97  -
Szénhidrát, g 684,53  -
Zsírok, g 71,91  -
A-vitamin, μg 698,70 87%
B12-vitamin, μg 1,07 14%
B6-vitamin, mg 0,92 22%
C-vitamin, mg 10,66 1%
Cink, mg 15,18 63%
D-vitamin, μg 3,12 4%
E-vitamin, mg 29,39 29%
Folsav, μg 63,96 11%
Foszfor, mg 2277,15 108%
Kalcium, mg 1017,31 102%
Kálium, mg 3041,28 152%
K-vitamin, μg 12,31 16%
Magnézium, mg 795,02 212%
Mangán, mg 13,60 680%
Niacin, mg 6,45 13%
Pantoténsav, mg 2,76 15%
Réz, mg 2,58 258%
Riboflavin, mg 2,41 57%
Szelén, μg 157,53 105%
Tiamin, mg 0,93 28%
Vas, mg 16,20 67%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.