Vajas részeges rumtorta

Vajas részeges rumtorta
december 20, 2017

Vajas részeges rumtorta

 Image-1-1-1

Hozzávalók

  • 225g sótlan vaj
  • 225 g barnacukor
  • 4 nagy tojás
  • 225 g sima liszt
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 kis narancs héja
  • 85 g pekándió durvára felaprítva

 

  • 150ml almalé
  • 50g sótlan vaj
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 5 tevőkanál sötét rum
  • 800 g vegyes aszalt gyümölcs
  • 175g szárított áfonya

 

  • 2 evőkanál sötét rum
  • 1 evőkanál juharszirup

 

Elkészítés

  • Kezdjük a gyümölcsös töltelékkel. Öntsük az almalevet egy serpenyőbe és kezdjük el felmelegíteni. Adjuk hozzá a vajat, és várjuk meg amíg elolvad. Ezután adjuk hozzá a juharszirupot és a rumot. Szórjuk bele az aszalt gyümölcsöket, és fedjük le egy fóliával szorosan, majd tegyük a hűtőbe egy éjszakára ázni.
  • Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Vajazzunk ki egy 20 centi átmérőjű tortaformát.
  • Verjük fel a vajat a cukorral habosra, majd adjuk hozzá a tojásokat egyesével.
  • Keverjük hozzá a lisztet, a fűszereket, és egy csipet sót.
  • Forgassuk bele a narancshéjat, és a durvára aprított pekándiót.
  • Adjuk hozzá az előző nap beáztatott aszalt gyümölcsöket és öntsük hozzá a rumos levet is, amiben áztak.
  • Kanalazzuk a tortamixet a formába, majd csináljunk egy kis lyukat a közepébe a kanál hátuljával.
  • Süssük a tortát 1,5 órát, majd vegyük vissza a hőfokot 140 fokra, és süssük további 1óra45 percet, vagy amíg a sütemény megduzzad és aranybarna lesz.
  • Ha az egész jól átsült tegyük át egy rácsra kihűlni.
  • Első alkalommal, mikor átitatjuk a tortát, egy fapálcika segítségével szurkáljuk meg a torta tetejét.
  • Keverjük össze a rumot a juharsziruppal, és kenjük meg vele a torta tetejét, hogy becsurogjon a lyukakba.
  • A tortát napokig érdemes átitatni sziruppal mielőtt felvágjuk. A tortát tároljuk levegőtől lezárva rendesen bebugyolálva alufóliával.

 

Jó étvágyat!

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.