Fahéjas csiga
december 16, 2017

Fahéjas csiga

Image-1-6 

Hozzávalók

  • 7g száraz élesztő
  • 230ml meleg tej
  • 80g xilit
  • 75g vaj
  • 1 teáskanál só
  • 2 tojás
  • 4 csésze liszt

Hozzávalók a krémhez

  • 220g barna cukor
  • 2 ½ evőkanál fahéj
  • 75g vaj

Hozzávalók a mascarpone krémhez

  • 8 evőkanál vaj
  • 150g xilit porrá zúzva
  • 10dkg krémsajt
  • 1/2 teáskanál vanília
  • 1/8 teáskanál só

 

Elkészítés

  • Olvasszuk fel az élesztőt a meleg tejjel egy nagy tálban.
  • Adjuk hozzá a xilitet, a vajat, a sót, a tojást és a lisztet, majd keverjük össze alaposan.
  • Gyúrjuk át a tésztát egy nagy golyóra, majd tegyük a tálba, fedjük le egy konyharuhával és tegyük meleg helyre kelni 1 órára, vagy amíg a tészta a duplájára kel.
  • Egy enyhén belisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb. fél centi vastagságúra.
  • Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  • A töltelékhez keverjük össze a barnacukrot a fahéjjal.
  • A megolvasztott vajjal kenjük meg a kinyújtott tésztát, majd szórjuk meg a barnacukros fahéjas töltelékkel.
  • A hosszabb oldalánál kezdve óvatosan kezdjük el feltekerni.
  • Vágjuk belőle 3 centi vastag szeleteket, és tegyük egy alaposan kivajazott tepsibe, egymástól pár centiméter távolságra. Süssük a csigákat 10 percig, vagy amíg aranybarna lesz.
  • Amíg a csigák sülnek keverjük össze a krém hozzávalóit. Elektromos mixerrel verjük habosra.

Jó étvágyat!

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.