Csokis borsmentás csiga
december 15, 2017

Csokis borsmentás csiga

  Image-1-2 

Hozzávalók

  • 700g liszt
  • 3/4 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 csésze sótlan vaj
  • 100g xilit
  • 1 tojás felverve
  • 1 evőkanál tej

 

  • 85g csokoládé, megolvasztva
  • 1 teáskanál vanília kivonat

 

  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál borsmenta kivonat
  • 1/2 csésze zúzott cukornád vagy 1/2 csésze borsmenta cukorka
  • piros élelmiszer színezés

 

Elkészítés

  • keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.
  • Egy konyha robotgép segítségével verjük habosra a vajat a cukorral. Adjuk hozzá a tojást és a tejet, és keverjük egyenletesre.
  • Miközben lassan keverjük adjuk hozzá a lisztet. Ekkor a textúra nagyon törékeny lesz, de ne aggódj, a következő lépésben összeáll a tészta.
  • Felezzük meg a tésztát, és adjuk hozzá az egyik feléhez a csokoládét és a vanília aromát.
  • A tészta másik feléhez adjuk hozzá a tojássárgáját, a borsmenta kivonatot és az összetört mentás cukorkát. Ha szeretnénk színezzük meg piros ételfestékkel.
  • Fedjük le mindkét tésztát 10 percre.
  • Nyújtsuk ki a tésztát fél centi vastagra. Tegyük a borsmentás tésztát a csokoládésra, és nyomkodjuk össze a széleit.
  • Egy szilikonos vágólap vagy szilikonos sütőpapír segítségével kezdjük el felgörgetni a süteményt, majd tekerjük be a süteményt egy fóliába és tegyük a hűtőbe 2órára vagy egy egész éjszakára.
  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  • Vegyük ki a süteményt a hűtőből és vágjuk fel vékony szeletekre a tekercset. A felvágott szeleteket tegyük a sütőpapírra , majd süssük 12-13 percig.
  • Ha elkészült a sütemény hagyjuk egy rácson kihűlni.

 

Kellemes karácsonyi készülődést!

Image-1-1

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.