Aprósütemények karácsonyra
december 6, 2017

Aprósütemények karácsonyra

 

Mandulás aprósütemény

Image-1

Hozzávalók

  • 220g vaj vagy margarin
  • 70g xilit
  • 1 tojás
  • 140g mandulaliszt
  • 140g zabpehelyliszt
  • 1/8 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál mandula kivonat
  • ételszínezék

 

Elkészítés

  • Verjük habosra a vajat a xilit segítségével.
  • Adjuk hozzá a tojást, majd keverjük el egyenletesen.
  • Ezután megszínezzük pár csepp ételfestékkel.
  • Aprósütemény formába osszuk szét és öntsük bele a tésztát.
  • Süssük 200 fokon 6-8 percig., majd hagyjuk kicsit kihűlni, mielőtt kivesszük a formából.

 

Ropogós almás süti

 Image-1-1

Hozzávalók

  • 128g zabpehely liszt
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1/8 teáskanál szerecsendió
  • 170g vaj
  • 50g xilit
  • 1 tojás
  • 1/2 teáskanál vanília
  • 1 ½ csésze zabpehely
  • 1 csésze szárított alma, apróra vágva

 

Elkészítés

  • Verjük habosra a vajat a xilit segítségével.
  • Adjuk hozzá a vaníliát, a tojást, sót, fahéjat, szerecsendiót, szódabikarbónát és sütőport. Addig keverjük, amig mindent szépen eldolgozunk.
  • Szitáljuk bele a liszt felét, közben elektromos mixer segítségével egyenletesen keverjük.
  • Keverjük bele a maradék lisztet és zabpelyhet. A nedvességtől függően lehet, hogy kicsit kevesebb, vagy több zabpehelyre lesz szükséged.
  • Keverjük bele a felkockázott almát. Egy fagyiskanál segítségével adagoljunk ki gombócokat a tésztából, amit sütőpapírral lefedett papírra helyezünk.
  • Süssük 10 percig majd hagyjuk kicsit kihűlni.

 

Mogyoróvajas csók

 Image-1-2

Hozzávalók

  • 225g liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál só
  • 40g xilit
  • 65g barna cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 110g vaj
  • 100g mogyoróvaj
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 48 csoki szem ( kocka csoki félbetörve, vagy korongok)

 

Elkészítés

  • Keverjük össze a vajat, a cukrot, a tojást a vaníliát és a mogyoróvajat.
  • Ha egyenletesen elkeveredett, akkor adjuk hozzá az összes száraz hozávalót és a tejet.
  • Formázzunk kis labdákat a tésztából, majd forgassuk meg cukorban.
  • Tegyük az elkészült golyókat sütőpapírral kibélelt tálcára, majd tegyük a sütőbe 10 percre.
  • Ha elkészült, még amíg meleg nyomjuk a közepébe a csokoládé szemeket.

 

Jó sütést és karácsonyi készülődést!

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.