A tökéletes Wellington bélszín

A tökéletes Wellington bélszín
december 17, 2017

A tökéletes Wellington bélszín

Image-1-7

Hozzávalók

  • Kb 1 kg szép bélszín
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 250g csiperke gomba
  • 50g vaj
  • 1 nagy fürt friss kakukkfű
  • 100ml száraz fehérbor
  • 12 szelet prosciutto
  • 500g leveles tészta sütemény, felolvasztva
  • egy kis liszt
  • 2 tojássárgája 1 teáskanál vízzel felverve

 

Elkészítés

  • A sütőt 200 ° C-ra melegítsük elő.
  • Tegyük egy tálcára a húst és kenjük meg 1 evőkanál olívaolajjal, szórjuk meg sóval és borssal, majd 15 percig süssük ha közepesen nyerset szeretnénk és 20 percet ha közepesen átsültet.
  • Ha a marhahús tetszés szerint megsült, távolítsuk el a sütőből lehűlni, majd kb. 20 percig tegyük a hűtőbe.
  • Míg a marhahús lehül, 250 g gombát vágjuk fel finomabb darabokra.
  • Forrósítsunk fel 2 evőkanál olívaolajat és 50 gramm vajat egy nagy serpenyőbe, és közepes lángon süssük meg a gombákat, a friss kakukkfűvel, 10 percig kevergetve, amíg lágy és puha nem lesz.
  • Fűszerezzük meg a gombát, majd öntsünk 100 ml száraz fehérbort hozzá és főzzük kb. 10 percig, amíg az összes bor el nem párolog.
  • Vegyük ki a gombát a serpenyőből egy fém tálba, hogy lehüljön, és vegyük ki belőle a kakukkfüvet.
  • hajtogassunk ki két lap levelestésztát és tegyük egymásra.
  • Fektessünk rá egymás mellé 12 szelet sonkát úgy, hogy a szélek fedjék egymást- így nem fog kifolyni a gombás töltelék.
  • Kenjük meg a gombás krémmel a hosszában a sonkákat- erre fogjuk ráhelyezni a húst.
  • Tegyük rá a gombára a húst, majd a tetejét is kenjük meg a maradék gombával.
  • A szélek segítségével tekerjük fel amilyen szorosan tudjuk.
  • Nyújtsunk ki egy harmadik szelet levelestésztát 18x30cm méretűre.
  • A maradék levelestésztát nyújtsuk ki 28×36 cm nagyságúra.
  • Tegyük a húst a kisebbre nyújtott tésztára, majd kenjük meg a tetejét a tojással, majd óvatosan hajtogassuk rá a levelestésztákat.
  • Egy hústű vagy csipesz segítségével rögzítsük a tésztát.
  • Kenjük meg a maradék tojással, majd a kés tompa felével vágjunk apró bordázatot a tésztába.
  • Pihentessük legalább 30 percet mielőtt elkezdjük sütni.
  • Melegítsük elő a sütőt 200 fokra légkeverésesre. Ha nem egyből sütjük, hanem több óra után, akkor kenjük meg még egy kis tojássárgájával, és süssük addig amíg aranybarna és ropogós lesz- ez körülbelül 20-25 perc, ha nyersebben szeretnénk, és 30 perc, ha médium sütést választjuk.

 

Kellemes karácsonyi készülődést!

Image-1-8

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.