A gyantázás egészséges?
december 1, 2017

A gyantázás egészséges?

 Image-1-7

Az egyik leggyakoribb szőrtelenítési módszer, ami kétség kívül gyengíti a testszőrzetet. Természetesen rengeteg módszer van arra, hogy megszabaduljunk a testszőrzettől, beleértve a gyantázást, borotválkozást, epilálást, szőrtelenítő krémek használatát.

A gyantázás nem olyan kellemes, mint egy könnyed séta a parkban, valószínűleg soha nem lesz fájdalom mentes. Ha a fájdalomtűrő képességed alacsony, érdemes megvizsgálni a gyantázás előnyeit és hátrányait és esetleg más módszer után nézni.

Attól függetlenül, hogy rendszer gyantáztató vagy, vagy csak most kezdenél bele, biztosan tudni szeretnéd, milyen hatással van a testedre a gyanta. Íme, amit a tudomány tud róla mondani.

 

Kis sebek keletkeznek

A gyantázás azt jelenti, hogy kitéped a hajszálakat gyökerestül, és ez nem fájdalommentes. A fájdalomnak pedig egy oka van: a szőrszálak nagyon szorosan kapcsolódnak a gyökereikhez, és a testünk része, amikor valami húzza őket, az azt jelenti, hogy elszakítod a gyökerétől, és ilyenkor kis seb keletkezik a felszínén.

 

Gyantázás károsítja a hajhagymákat, vagy más néven a lábadon növő szőr hagymáit

A gyantázás a szőr gyökerét húzza, és ezzel idővel károsítja a hajhagymát, ami azt jelenti, hogy a szőr kevésbé sűrű és finomabb textúrával kezd el nőni. Ez talán jól hangzik ,ha az a célunk, hogy szőrmentesek legyünk. Azonban ha felhagyunk a gyantázással és áttérünk más szőrtelenítésre, nem jó, hogy károsított hajhagymáink vannak.

 

Az intem terület gyantázása fertőzéssel is járhat

Az intim hajlatokban, különösen a szervek közelében, történő gyantázás növeli a kockázatát, hogy apró hámdarabok bekerüljenek a testben, amik bakteriális fertőzéseket okozhatnak.

 

A bőr megéghet

Noha egy szakképzett szakember tudja, hány fokon kell a gyantát tartani, hogy meleg legyen, és könnyen lehessen vele dolgozni, égés azonban történhet. Az égett bőrfelület hamarabb öregszik, ezért a túl forró gyanta sosem jó.

 

Megnyitja a pórusokat

A gyantázás megnyitja  a pórusokat, és így sérülékeny felületet hoz létre. Ilyenkor gyantázás utáni nyugtató krémmel kell kenni, és vigyázni rá.

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.