Tisztítsuk meg a konyhát!
november 1, 2017

Tisztítsuk meg a konyhát!

 Image-1-2

A mérgek, amik a modern világunkban jelen vannak egyre inkább hatással vannak az egészségünkre. Gyakran érezzük magunkat rosszul anélül, hogy tudnánk, mi okozza. Ha orvoshoz is megyünk, és jó vérképet kapunk, vitaminhiányban nem szenvedünk, akkor sem szabad megnyugodni, mert ez nem feltétlen jelenti azt, hogy egészségesek vagyunk.

Mi az, ami a konyhában hatással lehet ránk és az egészségünkre? És most nem feltétlen az ételekről van szó. Rengeteg olyan eszköz van, amit érdemes lecserélni, hisz károsabb, mint azt valaha is gondoltuk.

 

Dobd ki a műanyag tárolókat!

A BPA az a műanyag előállításához használatos vegyi anyag. Ha megvizsgálnák a szervezetünket, csaknem a lakosság felében találnának vegyi anyagot. Ugyanis kis mennyiségű BPA bejut a szervezetbe azokból az edényekből, amiben tároljuk az ételeket. Ehelyett váltsunk üvegre, ami nem reaktív, azaz nem oldódik ki belőle semmiféle vegyi anyag miközben melegítjük.

 

Dobd ki a műanyag kanalakat és kiszedőket!

Fakanál helyett műanyag kevergetőt használsz? Néha azt érezted, hogy a végére ráégett az étel, vagy megpörkölődött a kiszedő vége? Ilyenkor bizony műanyag került az ételbe. Dobd ki az összes műanyagot, és vásárolj helyette fa vagy bambusz eszközöket. A rozsdamentes acél szintén jó választás, azon vigyázz, meg ne karcold vele a teflont. A szilikon spatula és kiszedő maximum 230 C fokig biztonságos, ezért ezzel is óvatosan, ha nagyon forró dologról van szó.

 

Dobd ki a műanyag tároló zacskókat!

Jól lezárható műanyag zacskóban tárolod a szendvicsed? Cseréld le inkább szalvétára vagy egy konyharuhára. Ha mégsem tudod elkerülni a nejlon zacskót, előszőr csomagold az ételt papírba, majd ezután tedd a zacskóba.

 

Dobd ki a teflon edényeket!

A teflon előállítása során egy olyan vegyi anyagot használnak, ami rákkeltő lehet. A teflonban található vegyi anyagok lebomlanak a magas hú hatására, és az étellel együtt bejutnak a szervezetünkbe. Az öntöttvas serpenyő egy tökéletes alternatíva!  Kerámia serpenyő szintén jó választás, azonban itt az étel könnyebben leragadhat, erre érdemes odafigyelni.

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.