Pekándiós golyó
november 3, 2017

Pekándiós golyó

  Image-1-11

Hozzávalók

  • 125g sótlan vaj
  • 20g xilit porrá zúzva
  • 1 1/2 teáskanál vanília kivonat
  • 230g liszt
  • 1/4 teáskanál só
  • marék apróra vágott pekándió
  • Csokoládé a díszítéshez

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Fedjünk le egy tálcát sütőpapírral.
  • Egy konyhai robotgép segítségével verjük habosra a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a vanília kivonatot.
  • Adjuk hozzá a lisztet és a sót, majd egy spatula segítségével forgassuk bele a pekándiót.
  • Kézzel gyúrjunk kis golyókat, majd tegyük egymástól 2 centi távolságra a sütőpapírra.
  • Süssük a golyókat 15 percig, közben félidőnél forgassunk rajta egyet, hogy az egész jól átsüljön.
  • Hagyjuk 5 percet hűlni mielőtt kidíszítjük csokoládéval.

 

Jó étvágyat!

 

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 2895,45  -
Fehérje, g 48,10  -
Szénhidrát, g 189,77  -
Zsírok, g 75,60  -
A-vitamin, μg 518,88 65%
B12-vitamin, μg 0,09 1%
B6-vitamin, mg 0,20 5%
C-vitamin, mg 0,34 0%
Cink, mg 9,47 39%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 3,80 4%
Folsav, μg 14,99 2%
Foszfor, mg 962,39 46%
Kalcium, mg 191,73 19%
Kálium, mg 902,10 45%
K-vitamin, μg 9,67 13%
Magnézium, mg 338,20 90%
Mangán, mg 9,60 480%
Niacin, mg 2,29 5%
Pantoténsav, mg 0,56 3%
Réz, mg 1,73 173%
Riboflavin, mg 0,29 7%
Szelén, μg 55,44 37%
Tiamin, mg 0,67 20%
Vas, mg 7,31 30%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.