Borsmentás fehércsoki torta
november 5, 2017

Borsmentás fehércsoki torta

 Image-1

Hozzávalók a tésztához

  • 325g finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 170g vaj
  • 200g xilit
  • 1 vanília rúd belseje
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 3 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 230ml tej

 

Hozzávalók a fehércsokis krémhez

  • 170g vaj
  • 250g xilit porrá zúzva
  • ½ teáskanál vanília aroma
  • ½ teáskanál borsmenta aroma ( vagy ízlés szerint több)
  • 70g olvasztott fehércsokoládé

 

Hozzávalók a bevonathoz

  • 3 tojásfehérje
  • 120g xilit porrá zúzva
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál víz
  • ½ teáskanál borsmenta kivonat
  • rozsaszín ételfesték
  • díszítéshez: fehércsoki forgács és gyöngyök

 

A piskóta elkészítése

  • Vajazzunk ki két nagy tortaformát, és melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  • Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.
  • Egy elektromos mixerrel verjük habosra a vajat.
  • Adjuk hozzá a vajat és a vanília belsőt.
  • Adjuk hozzá egyesével a tojásokat és a tojássárgáját, majd a vanília aromát.
  • Felváltva kezdjük hozzáadni a lisztet és a tejet.
  • Közepes sebességen dolgozzunk rajta kicsit, de ne keverjük túl.
  • Osszuk el a tésztát egyenletesen a két forma között és süssük 28-30 percig, vagy amíg az egész jól átsül.
  • Hagyjuk legalább 15 percet hűlni mielőtt kivesszük a formából.

 

A fehércsokis krém elkészítése

  • Egy elektromos mixer segítségével verjük fel a vajat krémesre.
  • Lassú sebeségen adagoljuk hozzá a cukrot, a vaníliát és a borsmentát.
  • Ha összeállt az egész, kapcsoljuk a mixert gyors sebességre és verjük az egészet könnyedre 3-4 percig.
  • Adjuk hozzá az olvasztott fehércsokoládét és az ételszínezőt.
  • Keverjük egyenletesre.

 

A torta összeállítása

  • Vágjuk félbe a két piskóta lapot, hogy 4 lapot kapjunk belőle. Ha nem egyenletes a felszíne vágjuk le.
  • A krémet három felé osszuk el egyenletesen, és rétegezve készítsük el a tortát.
  • A bevonattal díszítsük az oldalát és a tetejét, majd szórjuk rá a fehércsoki forgácsot és a díszeket.

 

A bevonat elkészítése

  • Tegyük fel a cukrot, a mézet és a vizet egy lábasba magas hőfokra. Melegítsük addig, amíg a cukor elolvad és az egész hőmérséklete 240fok a cukorhőmérőn.
  • Eközben verjük fel a tojásfehérjét könnyed habbá.
  • Miközben a mixer gyorsan pörög csorgassuk bele a tál oldalán a felolvasztott cukrot.
  • Keverjük addig, amíg szép fényes lesz és visszahűl szobahőmérsékletre. Ez körülbelül 7 perc.
  • Adjuk hozzá a borsmentát és az ételfestéket és keverjük még él percig.
  • Vonjuk be vele a tortát azonnal.

 

Image-1-1

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.