Mini üveges red velvet torta
október 18, 2017

Mini üveges red velvet torta

 Image-1

Hozzávalók

  • 130g finomliszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1/2 teáskanál kóser só
  • 1,5 dl növényi olaj
  • 120g xilit
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál tiszta vanília kivonat
  • 2 evőkanál vörös élelmiszer színezés
  • 1/2 csésze író
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 3/4 teáskanál fehér ecetet

 

Hozzávalók a mascarpone krémhez

  • 225g krémsajt, szobahőmérsékleten
  • 3 evőkanál vaj, szobahőmérsékleten
  • 60g xilit porrá zúzva
  • 2 teáskanál vanília kivonat

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy muffin sütőformát papírral.
  • Keverjük össze a lisztet, a kakaóét és a sót.
  • Egy konyhai robotgépben keverjük össze az olajat a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást.
  • Kapcsoljuk át lassú sebességre, és adjuk hozzá fokozatosan a vaníliát majd az ételfestéket. Figyelj azonban, hogy más mennyiség kell a folyékonyból és a porból!
  • Felváltva adjuk hozzá a mixhez a lisztet és az írót. Csak addig keverjük amíg egyenletesen lesz, ne keverjük túl!
  • Tegyük a sütőport egy kis tálba, és keverjük hozzá az ecetet, majd adjuk a tésztához. Verjük 10 másodpercig.
  • Osszuk el a tésztát egyenletesen a muffinforma között.
  • Süssük 20-24 percig, vagy amíg az egész jól átsül.

 

Amíg a muffin sül készítsük el a krémet.

  • A konyhai robotgép segítségével verjük fel krémesre a mascarponét a vajjal.
  • Állítsuk át lassú sebességűre a mixert és keverjük bele a cukrot, majd a vanília aromát.
  • Vágjuk fel a muffinokat horizontálisan 2-3 részre, hogy tudjuk rétegezni a sütit.
  • Egy kis befőttes üvegbe tegyük bele a piskóta alját, majd egy réteg krémet és így szépen sorban rétegezve készítsük el a süteményt.

 

Jó étvágyat!

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.