Mini alma torta karamell fagylalttal
október 5, 2017

Mini alma torta karamell fagylalttal

 Image-1

Hozzávalók

  • 250 g liszt
  • 75g xilit
  • 110g világosbarna cukor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 evőkanál fahéj
  • 2pici tojás
  • 75ml növényi olaj
  • 75ml tejföl
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 közepes méretű alma meghámozva, apróra vágva
  • karamell fagylalt a tálaláshoz

 

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Vajazzunk ki nagy magas falú tepsit, vagy béleljük ki sütőpapírral.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a xilitet, a barna cukrot, a sütőport, sót és a fahéjat.
  • Adjuk hozzá a felvert tojást, az olajat, a tejfölt és a vanília aromát.
  • Egy fakanál segítségével dolgozzuk egyenletesre. Forgassuk bele a felvágott almát is.
  • Öntsük bele a tésztát a tepsibe, de figyeljünk rá, hogy ne menjen magasabbra, mint a tepsi 2/3-a.
  • Süssük 28-33 percig, vagy amíg a tészta közepe is jól megsül.
  • Hagyjuk pár percet hűlni, majd tegyünk vanília fagylaltot a tetejére.

 

Jó étvágyat!

 

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1474,20  -
Fehérje, g 56,90  -
Szénhidrát, g 229,22  -
Zsírok, g 8,39  -
A-vitamin, μg 169,05 21%
B12-vitamin, μg 0,59 8%
B6-vitamin, mg 0,23 5%
C-vitamin, mg 0,00 0%
Cink, mg 6,66 28%
D-vitamin, μg 1,82 2%
E-vitamin, mg 2,09 2%
Folsav, μg 23,83 4%
Foszfor, mg 974,45 46%
Kalcium, mg 241,54 24%
Kálium, mg 852,51 43%
K-vitamin, μg 5,95 8%
Magnézium, mg 256,43 68%
Mangán, mg 6,60 330%
Niacin, mg 1,79 4%
Pantoténsav, mg 0,97 5%
Réz, mg 0,82 82%
Riboflavin, mg 0,66 16%
Szelén, μg 86,00 57%
Tiamin, mg 0,55 17%
Vas, mg 7,05 29%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.