Melyik hagyma mihez illik?
október 7, 2017

Melyik hagyma mihez illik?

 Image-1-7

A legtöbb recept nem mondja, hogy milyen hagymát használj ,csak annyit hogy hagymát. Míg ha azt a hagymát használod, ami épp van otthon nem feltétlenül teszi tönkre az ételt, de ha a leginkább hozzá passzolót választod sokkal finomabb és ízletesebb vacsorát készíthetsz.

Nincsenek szigorú szabályok melyik hagyma milyen ételhez passzol, vagy a különböző hagymákat hogyan kell elkészíteni, de van pár általános szabály, ami irányt mutat az ízek kimaxolásához.

 

Ha a recept nem határoz meg egy bizonyos hagymafajtát, akkor nehézkes lehet a választás a boltban. Íme a lista a hagymafajtákról és arról, hogy mivel párosítható leginkább, hogy az ételek még ízesebbek legyenek.

 

Vörös hagyma

    ultimate-onion-cheat-sheet-which-onion-goes-best-with-what.w1456

Ez az egyik leggyakrabban használt hagyma, ami nevét a barna bőréről kapta. Ezek szinte mindenhez jól illenek, a jolly joker, ezért van az, hogy sokszor ezt a hagymát írják a receptek. Ha nem tudod melyik hagymát használd, vagy a boltban nincs amit keresel, akkor ez a legbiztonságosabb megoldás.

Nyersen elég erős ízük van, azonban sütve könnyen karamellizálódik. Minél tovább sütjük, annál édesebb lesz. Ezt a hagymát nagyjából minden ételhez használhatod, azonban legjobban azokhoz passzol, amelyek hosszabb főzést vagy sütést igényelnek.

 

Fehér hagyma

ultimate-onion-cheat-sheet-which-onion-goes-best-with-what.w1456-2

A fehérhagyma szintén sok ételhez használható, azonban ennek enyhébb íze van, és a bőre is vékonyabb. Magas a víztartalmuk, ami roppanóssá teszi. A fehér hagymánál gyakran még látni a zöld szárát is; előszeretettel használják a mexikói konyhához. A textúrája lehetővé teszi, hogy finom salsát, vagy chutney-t készítsünk belőle, ugyanis nyersen is lágy.

A legjobb tehát a mexikói konyhában, illetve azoknál a ételeknél, amelyek nyers hagymát tartalmaznak.

 

Lilahagyma

ultimate-onion-cheat-sheet-which-onion-goes-best-with-what.w1456-3

A lilahagymának erős lila színe van, ezért könnyen felismerhető. A legjobb nyersen salátákban, szószokban, illetve húsos ételekhez- mint például hamburger-  körítésnek. Meg lehet főzni is, azonban ekkor rengeteget veszít az ízéből.

 

Zöldhagyma

ultimate-onion-cheat-sheet-which-onion-goes-best-with-what.w1456-4

A zöldhagyma leginkább az ázsiai és a latin-amerikai konyhaművészetben használatos, azonban lágy íze miatt rengeteg fogáshoz passzol. A póré hagyma nagyon hasonlít hozzá, azonban azoknak nagyobb a gumója és az íze is erőteljesebb.

Finomak nyersen és sütve is, levesekbe vagy ételek tetejére díszítésnek is egyaránt jó választás.

 

Medvehagyma

ultimate-onion-cheat-sheet-which-onion-goes-best-with-what.w1456-5

Ha még soha nem használtál medvehagymát főzéshez, nem tudod, mit hagytál ki. egyes mesterszakácsok szerint, a medvehagyma az, ami különlegesebbé és ízletessebbé teszi az éttermi fogásokat az otthoninál. A medvehagyma íze lágy és édes. Szinte minden receptben jól működik, főleg ha nem szeretnéd, hogy az erőteljes hagymaíz elnyomja az egész fogást. Szintén finomak nyersen fogyasztva is, ropogósak, de az ízük mégsem durva.

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.