Lindt csokigolyós brownie
október 25, 2017

Lindt csokigolyós brownie

Image-1-5 

Hozzávalók

  • 250 g vaj
  • 200g étcsokoládé, apróra vágva
  • 3 tojás, enyhén felverve
  • 240 g barna cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 150 g liszt
  • csipet só
  • fél teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor, plusz extra a tetejére
  • 15 szem vegyes Lindt csokoládé golyó félbevágva

 

Elkészsítés

  • Melegítsük elő a sütőt 140C fokra légkeverésesre. Vajazzunk ki egy 16 x 26 cm-es () tepsit vagy fedjük le sütőpapírral.
  • Olvasszuk fel gőz felett a vajat és a csokoládét, majd tegyük félre hűteni.
  • Egy konyhai robotgépben verjük fel a tojásokat a cukorral és a vaníliával, amíg halvány sárga lesz, és a duplájára nő.
  • Keverjük hozzá a csokoládét.
  • Szitáljuk bele a kakaót és a lisztet, majd forgassuk bele enyhén.
  • Öntsük a keveréket az elkészített serpenyőbe. Süssük 35 percig, vagy amíg megszilárdul.
  • Tegyük félre kihűteni, majd díszítsük a tetejét a félbevágott csokigolyókkal.

Jó étvágyat!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 5032,10  -
Fehérje, g 85,81  -
Szénhidrát, g 473,96  -
Zsírok, g 191,57  -
A-vitamin, μg 1258,80 157%
B12-vitamin, μg 1,25 17%
B6-vitamin, mg 0,31 7%
C-vitamin, mg 0,00 0%
Cink, mg 13,17 55%
D-vitamin, μg 3,12 4%
E-vitamin, mg 6,38 6%
Folsav, μg 29,45 5%
Foszfor, mg 1576,90 75%
Kalcium, mg 507,15 51%
Kálium, mg 2349,66 117%
K-vitamin, μg 23,77 32%
Magnézium, mg 732,29 195%
Mangán, mg 8,60 430%
Niacin, mg 2,98 6%
Pantoténsav, mg 1,96 11%
Réz, mg 4,90 490%
Riboflavin, mg 1,03 25%
Szelén, μg 100,82 67%
Tiamin, mg 0,38 12%
Vas, mg 25,76 107%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.