Nachos édesburgonyából Salsával
szeptember 3, 2017

Nachos édesburgonyából Salsával

 Screen Shot 2017-09-03 at 18.50.32

Hozzávalók

  • 2 nagy édesburgonya, vékonyan szeletelve
  • 80 ml extra szűz olívaolaj
  • 1 vörös hagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 piros paprika, apróra vágva
  • 1 padlizsán, apróra vágva
  • 350 g sovány marhahús
  • 2 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt chili
  • 2 teáskanál szárított oregánó
  • 2 1/2 teáskanál füstölt paprika
  • 400g apróra vágott paradicsom
  • 1 1/2 teáskanál worcestershire szósz
  • 125 ml kókuszkrém, hűtve
  • 1 lime lé
  • jalapeno a tálaláshoz
  • 1 avokádó felszeletelve a tálaláshoz
  • Friss koriander a díszítéshez

Hozzávalók a paradicsom szószhoz

  • 250 g koktél paradicsom, félbe vágva
  • 3 evőkanál koriander levél, apróra vágva
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 lime leve

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. Fedjünk le 2 tálcát sütőpapírral. Helyezzük az édesburgonya szeleteket a tálcára, és kenjük meg őket olajjal. Süssük 15 percig, vagy amíg elkezd kiszáradni. Vegyük vissza a hőmérsékletet 110 fokra majd süssük további egy órát a chipset úgy, hogy 15 percenként fordítunk rajta.
  • Keverjük össze a salsa hozzávalóit egy tányérban és sózzuk borsozzuk meg.
  • Forrósítsunk fel egy evőkanál olajat egy nagy sütőben. Süssük meg a hagymát, a fokhagymát és a paprikát 8 percig, vagy amíg megpuhul. Ha elkészült szedjük ki a serpenyőből úgy, hogy az olaj ott maradjon.
  • Adjuk hozzá a maradék 1 evőkanál olajat és a padlizsánt. Kapcsoljuk magas hőfokra a lángot és süssük a padlizsánt is 8 percig vagy amíg megpuhul és megpirul. A padlizsánt is vegyük ki a lyukacsos kanál segítségével.
  • Adjuk hozzá a serpenyőhöz a darálthúst, a köményt, a chilit, az oregánót és 2 evőkanál paprikát, majd kevergetve főzzük 5 percig vagy amíg a hús elkezd megbarnulni.
  • Adjuk hozzá a paradicsomot, a worcestershire szószt és fél liter vizet, majd keverjük hozzá a hagymát, fokhagymát, paprikát és a padlizsánt.
  • Főzzük 15 percig vagy amíg besűrűsödik. Sózzuk borsozzuk ízlés szerint.
  • Ezalatt keverjük össze a kókuszkrémet, lime levet és a maradék fél teáskanál paprikát egy tálkába. Sózzuk meg.
  • Tegyük az elkészült édesburgonyát egy nagy kínáló tálra, majd kanalazzuk a tetejére a fűszeres marha húst, a jalapeno paprikát, acokádót, koriandert, paradicsom szószt és a kókuszos öntetet.

Jó étvágyat!

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.