Minden, amit a C-vitaminról tudni kell
szeptember 20, 2017

Minden, amit a C-vitaminról tudni kell 

  Picture3 Picture1 Picture

A C-vitamin jótékony hatásai magyar származású Nobel díjas kutatónk, Szent-Györgyi Albert felfedezése óta méltán ismertek és híresek. A C-vitamin többek között hozzájárul az immunrendszer és az idegrendszer normál működéséhez, a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez (antioxidáns). A normál kollagénképződés támogatásán keresztül pedig hozzájárul az erek, a csontozat, a porcok, a bőr, a fogak és a fogíny normál állapotának, működésének fenntartásához.

 

Az említett korszakalkotó felfedezés óta is kutatott hatóanyagnak számít, főként a daganatos megbetegedések kapcsán, így gyakran látnak napvilágot újabb eredmények.

A C-vitamin akár tízszer hatékonyabb a rákos sejtek növekedésének megállításában, mint bizonyos gyógyszerek, egy Egyesült Királyságban végzett kutatás eredményeként. Az Oncotarget által közzétett új tudományos kutatás az első bizonyíték arra, hogy a C-vitamin (aszkorbinsav) felhasználható a daganatos sejtek (CSC) megcélzására és megölésére. A kutatók megvizsgáltak több módszert, hogy lehetséges különböző természetes anyagokkal (pl. szilibinin, méhészeti melléktermékek) megcélozni a daganatos sejteket, de messze a legizgalmasabbak a C-vitamin eredményei lettek. A C-vitamin olcsó, természetes, nem toxikus és könnyen hozzáférhető, így egy lehetséges fegyverként a rák elleni küzdelemben jelentős lépés lenne.    

 

Úgy gondolják, hogy a rákos őssejtek a kemoterápiás rezisztencia kiváltó okai, ami a késői stádiumú betegségben szenvedő betegek kezelésének kudarcához vezet, valamint a daganatok kiújulásának és metasztázisának (pl. áttét képződés) kiváltó oka lehet. A Salford csapat igyekezett a rákos őssejtek bioenergetikájának megvizsgálásával megakadályozni azok anyagcseréjét.

 

Korábban kimutatták a Nobel-díjas Linus Pauling tanulmányában, hogy a C-vitamin nem toxikus, rákellenes hatású, a közelmúltban pedig Japánban jutottak arra az eredményre, hogy a halálozás 25%-kal csökkent a mellrákos betegeknél C-vitamin fogyasztás hatására.  Azonban a CSC-aktivitásra gyakorolt hatásait korábban nem értékelték, ebben a kotextusban glikolízis gátlójaként viselkedik, amely a mitokondriumok energiatermelését, a sejt ˝erőművet˝ táplálja. A kutatás eredményei azt jelzik, hogy a C-vitamin ígéretes szerként szolgál a klinikai vizsgálatokban, valamint a hagyományosabb terápiák kiegészítéseként, a tumor növekedésének, a betegség progressziójának és metasztázisának megelőzésére. 

 

Forrás:

Gloria Bonuccelli, Ernestina Marianna De Francesco, Rianne de Boer, Herbert B. Tanowitz, Michael P. Lisanti. NADH autofluorescence, a new metabolic biomarker for cancer stem cells: Identification of Vitamin C and CAPE as natural products targeting “stemness”Oncotarget, 2015; 

 

A Bioheal kínálatában számos összetételű és kiszerelésű C-vitamin-tartalmú étrend-kiegészítőt találhatsz, melyet a vásárlói visszajelzéseink alapján folyamatosan továbbfejlesztünk.

http://shop.bioheal.hu/immunerosito_6

 

 

Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére.

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.