Biztonságos nyers halat enni terhesség alatt?
szeptember 13, 2017

Biztonságos nyers halat enni terhesség alatt?

 Image-1-5

Sokan attól tartanak, hogy nem egészséges nyers halból készült ételt fogyasztani terhesség alatt. Azonban az igazság az, hogy általában biztonságos sushit és egyéb nyers halból készült ételeket fogyasztani, azonban fontos odafigyelni, hogy a hal, amit választunk, előtte le volt e fagyasztva!

 

Alkalmanként a nyers halak, mint a lazac tartalmazhatnak olyan parazita férgeket, amik betegséget okozhatnak. Ezek a kukacok egészségügyi problémákat okozhatnak ha a hal nyersen vagy nem rendesen megfőzve kerül fogyasztásra.

Ezekkel a férgekkel való fertőzöttség olyan tüneteket okoz, mint a

  • Súlyos hasi fájdalom
  • Hányinger és hányás
  • Hasmenés

A betegség kellemetlen és fájdalmas; szélsőséges esetben végzetes is lehet. Néhány esetben allergiás reakciót is kiválthat a parazitát tartalmazó hal. A nyers hal lefagyasztása azonban megöli az összes kukacot, ami benne található, és így már biztonságos a fogyasztása.

 

Vannak bizonyos halak, amiket szokás nyersen és frissen fogyasztani, mint például a füstölt lazacos sushi, azonban ezeket nem kell előtte lefagyasztani, mert a füstölés ugyan úgy megöli kukacokat. Egyéb metódusok, mint a sózás vagy a pácolás szintén lehetővé teszik a nyers hal biztonságos fogyasztását.

 

A kagylóval és rákkal készült sushi

Ide tartoznak a különféle rákok és fésűkagyló hozzáadásával készült ételek. Amikor terhes vagy, csak főtt kagylót szabad fogyasztani. A nyers kagyló olyan vírusokat és baktériumokat okozhatnak, amik ételmérgezést okozhatnak.

Ha étteremben szeretnék sushit enni, mindenképp tanácsos előtte megkérdezni, hogy a halat vagy a rákot hogyan készítik el.

 

Ha otthon készítesz sushit, és nyers lazacot szeretnél bele tenni, akkor készítés előtt legalább 4 napig fagyaszt le a halad.

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.