Almafánk
szeptember 28, 2017

Almafánk

 Image-1-4

Hozzávalók

  • 95 g liszt
  • 30 g xilit porrá zúzva
  • Csipet só
  • 125 ml tej
  • 1 tojás, enyhén felverve
  • 2 alma
  • 2 evőkanál xilit porrá zúzva ( tetejére szórásnak )
  • fahéj a tetejére ízesítésnek

 

Elkészítés

  • Szitáljuk a lisztet, a xilitet és a sót a konyhai robotgép táljába.
  • Egy külön tálban keverjük össze a tejet és a tojást, majd adjuk hozzá a liszthez. Keverjük el, amíg nem áll össze.
  • Hámozzuk meg az almákat, majd vágjuk le a két végét. Ezután szeleteljük fel 8 egyenlő vastagságú karikára. A közepét, ahol a csumája van vagy egy kés vagy egy kis kör alakú szaggató segítségével vágjuk ki.
  • Mártsuk bele az alma szeleteket a tésztába, majd rázzuk kicsit le a felesleget. Forró olajban süssük mindkét oldalát körülbelül 1 percig, vagy amíg szép aranybarna lesz és megpuffad.
  • Az elkészült almákat tegyük át egy papírtörlővel lefedett tálcára, kicsit itassuk le róla az olajat, majd szórjuk meg fahéjjal és xilittel.

 

Jó étvágyat!

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 738,20  -
Fehérje, g 25,56  -
Szénhidrát, g 117,12  -
Zsírok, g 4,03  -
A-vitamin, μg 134,40 17%
B12-vitamin, μg 0,28 4%
B6-vitamin, mg 0,12 3%
C-vitamin, mg 0,00 0%
Cink, mg 2,76 11%
D-vitamin, μg 2,02 3%
E-vitamin, mg 4,84 5%
Folsav, μg 11,15 2%
Foszfor, mg 412,10 20%
Kalcium, mg 290,12 29%
Kálium, mg 486,15 24%
K-vitamin, μg 2,87 4%
Magnézium, mg 111,54 30%
Mangán, mg 2,54 127%
Niacin, mg 0,72 1%
Pantoténsav, mg 0,54 3%
Réz, mg 0,34 34%
Riboflavin, mg 0,31 7%
Szelén, μg 37,19 25%
Tiamin, mg 0,21 6%
Vas, mg 3,06 13%

 

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.