A kollagén tartalmú készítmények tényleg működnek?
szeptember 23, 2017

A kollagén tartalmú készítmények tényleg működnek?

Image-1-1 

Egy olyan világban, ami ennyire fókuszál a külsőségekre, nehéz nemet mondanunk bármilyen szépségápolással kapcsolatos termékre. A rafinált marketinges szlogeneknek és a retusált modelleknek, valamint a közösségi média befolyásoló erejének köszönhetően a nők egyre inkább egy tökéletes képnek akarnak megfelelni az egészséges helyett. Az egyik legnépszerűbb szépségápolási termék a kollagén, ami belülről tesz széppé, megerősíti a hajat és a körmöket, ragyogóvá varázsolja a bőrt.  

Ahhoz, hogy megértsd hogyan működik a kollagén, meg kell érteni, milyen szerepet tölt be a szervezetünkben.

 

A kollagén az egyik leggyakoribb fehérje a szervezetünkben, jelen van a csontokban, az izmokban, a bőrben, ínakban, hajban de még az emésztő rendszerben is megtalálható. Úgy kell elképzelni, mint egy ragasztót, ami egybe tartja a testünket.

 

A szervezet kollagéntermelése csökken a kor előre haladtával. Ez a természetes folyamat felelős az olyan látványos változásokért, mint a ráncosodás, bőr elszíneződése, bőr megereszkedése vagy az ízületi fájdalmak.

 

A kollagén hiányosság gyakran adódhat genetikai betegségből, illetve kollagénszegény étrendből, de akár emésztési problémák is okozhatják. A magas cukorbevitel, a dohányzás, a túlzott napsugarak szintén kimerítik a szervezet kollagén készletét, és azt az érzést keltik, hogy idősebbek vagyunk a korunknál.

 

Hogyan hasznosítja a kollagént a test?

A kollagén megerősíti az ereket és javítja azok rugalmasságát. Ez azt jelenti, hogy javítja az egész keringést a testben.

 

A kollagén elősegíti a gyógyulást

A kollagénre szüksége van a szervezetnek, ugyanis segít újjáépíteni a káros kötőszöveteket, feszesíti az izmokat és a bőrt. Ez erősíti a csontok, az inak, a porc és a szalagok szerkezetét is.

 

Javítja az ízületi fájdalmakat

Az ízületi gyulladások sok ember számára súlyos fájdalmakat okozhatnak. A kollagén növeli az ízületek mobilitását, csökkenti a gyulladás okozta fájdalmat és ösztönzi a sejtnövekedést.

 

Csökkenti a narancsbőrt

A kollagén a test belsejéből működve csökkenti a narancsbőrt azáltal, hogy újraépíti és javítja a sejteket, amik a narancsbőrt okozzák.

 

Csökkenti a ráncokat

A ráncok és a bőr tökéletlensége a kollagén hiányából ered. A kollagén rendszeres fogyasztása arra ösztönzi a bőrt, hogy puha és rugalmas legyen.

 

Javítja a haj minőségét

A kollagén jelentős szerepet játszik a haj növekedésében, mivel képes a szabad gyökök elleni küzdelemre. 

Miben található kollagén?

A kollagén természetes formájában állati csontokból és kötőszövetből származik. Sok kultúra nagy mennyiségű kollagént fogyasztott természetes módon, mivel olyan ételeket ettek, ami tartalmazott csontokat. Az organikus állati csontok még mindig az egyik legjobb forrása a kollagénnek, azonban ezt nem mindenki fogyasztja szívesen. A jó minőségű, étrendkiegészítő formájában kapható kollagén szintén megoldás azoknak, akik meg szeretnék tartani a kollagén szintet a szervezetben.

 

Mi a kollagén leghatékonyabb forrása?

Nem minden kollagén egyforma abból a szempontból, hogy mennyire hasznos a szervezet számára. Legutóbb kutatók felismerték, hogy a tengeri élőlényekből származó kollagén 1.5 olyan hatékony a szervezet számára, mint bármely más a kiváló  hasznosíthatósága miatt. A tengeri kollagén kiválóságát a molekula mérete és tömege adja, ami megengedi, hogy a kollagén a bélgáton keresztül a véráramba kerüljön majd ezután eloszoljon a szervezetben. Ez elősegíti a kollagén szintézist a szövetekben, csontokban, ízületekben és más szervrendszerben.

A halból készült kollagén termékek a vázból, bőrből, szálkákból készülnek, amit gyakran a halak felhasználásának mellékterméke.

 

Hogyan válassz kollagén kiegészítőt?

Egyre több márka készít kollagén táplálékkiegészítőket. Választás során fontos megvizsgálni a termék eredetét! A kollagén nem helyettesíti a kiegyensúlyozott táplálkozást,  csak étrendkiegészítés formájában alkalmazandó!

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.