Sütés nélküli édességek
augusztus 5, 2017

Sütés nélküli édességek

 

Mangós krémes

 Image-1-5

Hozzávalók

  • 2 érett mangó, meghámozva és felkockázva
  • 1 evőkanál xilit
  • 1/2 teáskanál reszelt lime
  • 1 evőkanál friss lime lé
  • 225g ricotta

Elkészítés

  • egy tálban keverjük össze a mangót, a xilitet és a lime reszelt héját és a levét. Hagyjuk állni 20 percet, majd tegyük a ricotta tetejére.

 

Csokis banán puding

Image-1-6 

Hozzávalók

  • 5dl zsíros habtejszín
  • 2 evőkanál xilit
  • 150 g étcsokoládé
  • 26 darab csoki vagy mogyorós nápolyi
  • 4 banán felszeletelve

Elkészítés

  • Egy kis lábasban kezdjük el felforralni a krémet. Vegyük vissza a hőfokot és adjuk hozzá a csokoládét. Keverjük el egyenletesen.
  • Adjuk hozzá a xilitet, majd amint felolvadt vegyük le a tűzről és hagyjuk lehűlni.
  • Egy nagyobb kerámia vagy üveg tál alját rakjuk ki a nápolyi felével.
  • Öntsük rá a csokoládé felét majd tegyük oszlassuk el rajta egyenletesen a felszeletelt banán felét.
  • Tegyük rá a maradék nápolyit, a maradék csokoládét végül díszítsük a teteját banánnal.
  • Tegyük a hűtőbe pihenni 2 órára.

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.