Nyári saláta receptek
augusztus 1, 2017

Nyári saláta receptek

 

Sült karfiolsaláta citromos öntettel

 Image-1-1

Hozzávalók a salátához

  • 1 nagy fej karfiol
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál szárított áfonya
  • 2 evőkanál szeletelt mandula, pörkölt
  • 4 csésze parmezán sajt

Hozzávalók az öntethez

  • 2 teáskanál zúzott mogyoróhagyma
  • 1 evőkanál Dijoni mustár
  • 3 evőkanál frissen préselt citromlé
  • 1/2 teáskanál citromhéj
  • 2 teáskanál méz
  • 3 evőkanál olívaolaj

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Fedjünk le egy tálcát sütőpapírral.
  • Vágjuk le a karfiol virágokat, majd tegyük őket a sütőpapírra. Locsoljuk meg olíva olajjal és forgassuk át.
  • Sózzuk borsozzuk meg és süssük 45 percig vagy amíg aranybarna lesz.
  • Amíg a karfiol sül, elkészíthetjük az öntet.
  • Egy kis tálban keverjük össze a zúzott mogyoróhagymát, mustárt, a citromlevet és a mézet. Egy habverővel verjük fel közben csorgassuk bele az olívaolajat.
  • Ízlés szerint sózzuk esetleg borsozzuk meg.
  • Vegyük ki az elkészült karfiolt a sütőből és tegyük be egy nagy tálba. Forgassuk bele az áfonyát, a mandulát és a parmezán sajtot.
  • Tegyük a tetejére az öntetet és szervírozzuk azonnal.

 

 Görög tésztasaláta

 Image-1

Hozzávalók

  • 200g csavart tészta vagy orzo tészta
  • 1 közepes uborka kockára vágva
  • 1 marék koktélparadicsom félbevágva
  • Fél vöröshagyma kockára vágva
  • Marék szeletelt fekete olívabogyó
  • 200g morzsolt feta sajt

Hozzávalók az öntethez

  • 14 evőkanál vörösbor ecet
  • 2 teáskanál friss citromleve
  • 2 teáskanál zúzott friss fokhagyma
  • 2 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál cukor
  • 6 evőkanál olívaolaj

 

Elkészítés

  • egy nagy lábasban tegyük fel forrni vizet. Adjunk hozzá sót.
  • Tegyük bele a tésztát és főzzük al dentére, vagy amíg a dobozon az utasítás szól. Csöpögtessük le és tegyük át egy nagy tálba.
  • Adjuk hozzá a friss uborkát, a paradicsomot, a hagymát, az olajbogyót és a fetasajtot.
  • Egy külön kis tálban keverjük össze a vörösbor ecet, a citromlevet, a fokhagymát, az oregánót és a cukrot.
  • Keverjük össze egyenletesen majd csurgassuk bele az olíva olajat.
  • Sózzuk borsozzuk meg.
  • Adjuk hozzá az öntetet a tésztához és keverjük össze alaposan.

 

 

Dinnye saláta

 Image-1-2

Hozzávalók

  • 2 dl balzsamecet
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 közepes görögdinnye
  • 2 evőkanál friss lime juice
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • marék friss menta levél aprítva
  • 200g morzsolt feta sajt

 

Elkészítés

  • Egy kis serpenyőben közepes hőmérsékleten keverjük össze a balzsamecetet és a cukrot. Forraljuk fel a keveréket és főzzük addig amíg szirupot nem kapunk- ez körülbelül 5 perc.
  • Vágjuk fel a dinnyét kockákra, vagy egy kis kanállal kanalazzunk ki golyókat a dinnyéből. A kivágott dinnyét tegyük egy nagy tálba.
  • Egy kis tálkában keverjük össze a lime levet az olíva olajjal ás egy csipet sóval és borssal.
  • Öntsük az öntetet a dinnyére és szórjuk meg a mentalevéllel valamint a morzsolt fetasajttal. Kicsit rázzuk össze.
  • Csorgassuk tényleg a balzsamecetből kapott szirupot a salátára és már ehetjük is!

 

Jó étvágyat!

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.