6 tipp, hogy fitt maradj a nyaralás alatt

Lehetséges fittnek maradni nyaralás alatt? Nézzük pontról pontra...

Ne hagyd, hogy a nyaralás tönkre tegye az addigi kemény munkát, és felhagyj a diétával vagy az egészséges étkezéssel! A nyaralásnak a pihenésről kell szólnia, ezért ne ragaszkodj görcsösen a fitness rutinodhoz és a szigorú étrendednek. Töltődj fel lelkileg és testileg is, hogy nyaralásból hazatérve újult erővel tudd folytatni az egészséges életmódot.
Íme néhány tipp, hogy egészséges maradj a nyaralás során is, azonban mégis ki tudj kapcsolódni anélkül, hogy álandóan a kalóriák miatt keljen aggódod.

  • Készülj előre kajával

Ha olyan helyre mész nyaralni, ahova tudsz magaddal ennivalót vinni, akkor pakolj el néhány dolgot a kedvenc ételeid közül: magok, aszalt gyümölcsök, protein szelet, protein shake. Ha apartmanba mész nyaralni, akkor a boltban ugyanúgy meg tudod vásárolni a friss gyümölcöket és zöldségeket, a joghurtokat és minden mást, amit otthon is veszel a diétád során. Azokban a szállodákban, ahol van étkezés biztosítva mindig több féle zöldség és gyümölcs közül válogathatsz. Ne hagyd magad elcsábítani, meg lehet kóstolni a helyi különlegességeket, de ne egyél feleslegesen szénhidrátot.

  • Szupermarket mindenhol van

Bárhova is utazol biztos, hogy találsz a közelben zöldségest. Vásárolj be egy két napra, így nem vagy rákényszerítve, hogy csak a 3 főétkezés alkalmával egyél. Ha a hotelnak van minibárja, akkor oda kényelmesen be tudod tenni a gyümölcsöket, és másnap elfér a strandtáskádban, hogy levidd magaddal a tengerpartra vagy városnézésre.

  •  Cserélj ki okosan egy-egy ételt

Ha szimplán elhagyod a krémes szószt, vagy a krumpli helyett rizst eszel máris sokat tettél a diéta érdekében. Ha fogyni szeretnél, akkor az olajban sült ételek helyett választd a párolt dolgokat, vagy a grillen sült húsokat és zöldségeket. A salátát öntet nélkül fogyasztd, és máris megspóroltad magadnak azt a kalóriát, amit este bűnözés gyanánt fagylaltra fordíthatsz.

  • Ne hagyd ki az étkezéseket

Még ha nem is vagy éhes a nagy melegben, ne hagyd ki az étkezéseket. Naponta 5-6 alkalommal kell keveset enni, így a reggeli és az ebéd közé mindenképp ékelj be egy kevés gyümölcsöt, mondjuk 2 barackot. Az ebéd és a vacsorai között szintén fontos valamit enni, akár kisebb adag komolyabb ételt is, mint például csirkés salátát öntet nélkül.

  • Hidratálj

Nyaralás során elengedhetetlen, hogy hidratált maradj. Sokan nem isznak vizet, ha várost nézni mennek, mert nehéz mosdót találni. Mielőtt ellátogatsz egy új helyre, nézd meg otthon az interneten, hogy a tervezett nevezetességek közelében hol található nyilvános WC, így nem kell azon aggódnod, hogy nem tudsz hova elrohanni! A vizeletedből mindig tudod ellenőrizni elég vizet iszol e: ha éttetsző vagy halványsárga az jó, ha erős illatú és színű, akkor nagyon kevés folyadékot vittél be a szervezetedbe az azt megelőző órákban.

  • 15-20perc sport mindig belefér

Nem kell az edzőteremhez ragaszkodni, rengeteg féle mozgást tudsz végezni egy nyaralás alatt is. Ha várost nézel egész nap, akkor sétálsz eleget, nem kell külön még sportolnod menni, viszont ha vízpart mellett nyaralsz, akkor igenis bele kell, hogy férjen az a 20 perc. Reggeli előtt egy rövid kocogás a parton, vagy pár comb és popsierősítő gyakorlat, egy két sorozat felülés és máris jobban indul a nap. Ha nem szeretnél efféle sportot végezni, akkor ússz 2x20 percet, vagy labdázz a vízben. Ezek mind átmozgatnak kicsit, és karbantartják a tested!