Tepsis paprikás csirke burgonyával
július 19, 2017

Tepsis paprikás csirke burgonyával

 Image-1

Hozzávalók

  • 2 fokhagyma gerezd összezúzva
  • 1 hosszú piros chilipaprika, finomra aprítva
  • 2 evőkanál vörösbor ecetet
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál barna cukor vagy méz
  • 1 evőkanál őrölt paprika
  • 1 evőkanál oregánó, apróra vágva
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 70dkg csirkemell felkockázva
  • 50 dkg kis méretű vörös burgonya, félbe vágva
  • 2 vöröshagyma, negyedekre vagy ha nagyobb, akkor nyolcadokra vágva

 

Elkészítés

  • Keverjük össze a fokhagymát, a chilit, az ecetet, az olíva olajat, a cukrot, az őrölt paprikát, az oregánót és a tengeri sót egy nagyobb tálban.
  • Ha egyenletesen elkevertük, akkor adjuk hozzá a csirkét és forgassuk meg benne alaposan.
  • Fedjük le a húst, és tegyük a hűtőbe minimum 2 órára pácolódni.
  • Mossuk meg a krumplit és vágjuk félbe, majd tegyük a tálba, amiben sütni szeretnénk.
  • Oszlassuk el a hagymát is.
  • Öntsük a húst a tálba, azt is szórjuk szét egyenletesen.
  • Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és tegyük be sülni körülbelül 1 órára, vagy amíg jól átsül.

Jó étvágyat!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma 2 fő részére:

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1442,15  -
Fehérje, g 135,02  -
Szénhidrát, g 179,21  -
Zsírok, g 4,00  -
A-vitamin, μg 4,44 1%
B12-vitamin, μg 0,20 3%
B6-vitamin, mg 1,06 25%
C-vitamin, mg 30,02 3%
Cink, mg 4,41 18%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 1,91 2%
Folsav, μg 32,30 5%
Foszfor, mg 1475,11 70%
Kalcium, mg 159,71 16%
Kálium, mg 3300,63 165%
K-vitamin, μg 14,64 20%
Magnézium, mg 281,91 75%
Mangán, mg 1,34 67%
Niacin, mg 12,08 25%
Pantoténsav, mg 1,33 7%
Réz, mg 1,56 156%
Riboflavin, mg 0,31 7%
Szelén, μg 31,75 21%
Tiamin, mg 0,18 6%
Vas, mg 4,84 20%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.