Szezámos ananászos csirke
július 20, 2017

Szezámos ananászos csirke

 

Hozzávalók

  • 75 ml ananászlé
  • 50ml szójaszósz
  • 50ml húsleves
  • 50 ml hoisin szósz
  • 60g barnacukor
  • 1 evőkanál zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál keményítő
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 6 kicsontozott csirkecomb 2-3 cm-es kockákra vágva
  • 1 ananász
  • kis marék pirított kesudió

 

Elkészítés

  • Egy közepes méretű serpenyőben keverjük össze az ananász levet, a szójaszószt, a húslevest, a hoisin szószt és a barnacukrot.
  • Adjuk hozzá a fokhagymát, majd sűrítsük be a keményítővel. A keményítőt keverjük el egy kevés húslevessel és úgy adjuk hozzá a szószhoz.
  • Egy serpenyőbe adjuk hozzá az olívaolajat, majd ha már elég meleg adjuk hozzá a meg sózott borsozott csirkét.
  • Kevergetve süssük meg a csirkét.
  • Miközben a csirke sül, egy kanál segítségével szedjük ki a félbe vágott ananász belsejét. Az ananászt kockázzuk fel, ez jön később a húshoz.
  • Egy lyukacsos kanál segítségével merjük át a csirkét a szószba és keverjük el benne.
  • Adjuk hozzá az ananászt és a kesudiót és rotyogtassuk 1-2 percig.
  • Az elkészült csirkét szórjuk meg egy kevés szezámmagal.

 

Jó étvágyat!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma 2 fő részére:

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 2067,75  -
Fehérje, g 103,97  -
Szénhidrát, g 182,02  -
Zsírok, g 18,42  -
A-vitamin, μg 5,40 1%
B12-vitamin, μg 0,14 2%
B6-vitamin, mg 0,54 13%
C-vitamin, mg 67,23 7%
Cink, mg 6,12 26%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 5,86 6%
Folsav, μg 23,78 4%
Foszfor, mg 1200,13 57%
Kalcium, mg 147,39 15%
Kálium, mg 1681,23 84%
K-vitamin, μg 44,24 59%
Magnézium, mg 330,95 88%
Mangán, mg 3,05 153%
Niacin, mg 7,90 16%
Pantoténsav, mg 1,08 6%
Réz, mg 2,54 254%
Riboflavin, mg 0,33 8%
Szelén, μg 30,13 20%
Tiamin, mg 0,18 5%
Vas, mg 5,61 23%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.