Prosciuttóba tekert ricottás csirke
július 27, 2017

Prosciuttóba tekert ricottás csirke

  Image-1

Hozzávalók

  • 200g ricotta
  • 60g olajbogyó, vékonyra szeletelve
  • Finomra reszelt citrom héja
  • 1 teáskanál kakukkfűlevél
  • 1 tojássárgája
  • 4 x 180g csirkemell filé
  • 12 szelet Prosciutto sonka
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 250 g zöld bab

Hozzávalók a paradicsom vajas szószhoz

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve
  • 1 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
  • 400g koktélparadicsom, félbe vágva
  • 3/4 dl száraz fehérbor
  • 125 g vajat, kockára vágva

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  • A töltelékhez kombináljuk össze a ricottát, az olívát, a citromhéjat, a kakukkfűvet és a tojássárgáját egy nagy tálba. Sózzuk borsozzuk meg.
  • Az előkészített csirkemellen vágjuk egy-egy zsebet.
  • Töltsük meg 1 kanál töltelékkel a csirkét.
  • Helyezzünk 3 szelet sonkát kicsit átlósan magunk elé, majd tegyük rá a csirkemellet. Göngyöljük fel, és ha kell, tűzzük meg fogpiszkálóval.
  • Forrósítsunk fel egy serpenyőt és adjuk hozzá az olíva olajat, és süssük a csirét 5-8 percig, közben forgassuk, hogy mindkét oldala aranybarna legyen.
  • Ezután csökkentsük a hőfokot és süssük további 10 percig, vagy amíg teljesen átsül.
  • Amíg sül a csirke elkészíthetjük a paradicsomos vajas szószt.
  • Forrósítsuk fel közepes hőfokon olívaolajat egy serpenyőben.
  • Adjuk hozzá a mogyoróhagymát és a fokhagymát, és kevergetve pirítsuk 1 percig.
  • Adjuk hozzá a paradicsomot is, és süssük 5 percig, vagy amíg megpuhul de az alakját még megtartja.
  • Öntsük hozzá a bort és kevergessük 5 percig, vagy amíg a lé a felére csökken.
  • Egy lyukacsos kanál segítségével vegyük ki a paradicsomokat a serpenyőből és keverjük hozzá a vajat. Ha egyenletesen eloszlott tegyük vissza a paradicsomot a serpenyőbe és fűszerezzük meg. Figyeljünk, hogy a vaj ne kezdjen el forrni.
  • Osszuk el a szószt 4 tányéron. A csirkemelleket vágjuk átlósan félbe és helyezzük a paradicsomos szószra.
  • A csirke tetejére tegyük a zöldbabot.

 

Jó étvágyat!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma 4 fő részére:

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 3595,98  -
Fehérje, g 165,13  -
Szénhidrát, g 81,50  -
Zsírok, g 118,40  -
A-vitamin, μg 863,56 108%
B12-vitamin, μg 0,87 12%
B6-vitamin, mg 0,68 16%
C-vitamin, mg 53,05 5%
Cink, mg 6,61 28%
D-vitamin, μg 1,53 2%
E-vitamin, mg 9,55 10%
Folsav, μg 45,53 8%
Foszfor, mg 1772,20 84%
Kalcium, mg 667,49 67%
Kálium, mg 2551,18 128%
K-vitamin, μg 35,52 47%
Magnézium, mg 293,85 78%
Mangán, mg 1,24 62%
Niacin, mg 10,86 23%
Pantoténsav, mg 1,44 8%
Réz, mg 1,61 161%
Riboflavin, mg 0,73 17%
Szelén, μg 77,11 51%
Tiamin, mg 0,22 7%
Vas, mg 6,15 26%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.