Mit tegyünk, hogy a nyári barnaság tovább megmaradjon?
július 27, 2017

Mit tegyünk, hogy a nyári barnaság tovább megmaradjon?

 Image-1-4

Visszatértél a nyaralásból és szeretnéd, hogy a barnaságod tovább megmaradjon? Vagy épp nyaralni készülsz és szeretnéd tudni, hogyan tudnál úgy lebarnulni, hogy tartós legyen? Ezekkel az óhajokkal nem vagy egyedül.

Tehát ha meg szeretnéd tartani a színedet egészen őszig, akkor olvasd el tippjeinket, melyek a lehető leghosszabb ideig segítenek napbarnítottnak maradni.

 

Bőrradírozz

Akkor barnulsz le, amikor a napsugarak stimulálják a pigment termelést, az úgynevezett melanint a bőrben, ami elszínezi a felső réteget. Ez a réteg körülbelül kéthetente cserélődik, tehát legyél benne biztos, hogy a nyaralás előtti napokon a legfrissebb. Ezt úgy tudod elérni, hogy nyaralás előtt bőrradír segítségével átdörzsölöd az egész tested, ezáltal leradírozva az elhalt hámsejteket.

 

Béta-karotin

A béta-karotin bizonyítottan segít megőrizni a barnaságot azáltal, hogy meghosszabbítja a melanin termelést. Béta-karotin egy karotinoid vegyület, az A-vitamin előanyaga. Megtalálható a répában, édesburgonyában, paradicsomban, mangóban, barackban és különböző étrend-kiegészítő készítmények formájában is biztosítható a bevitele. Ha minden étkezéshez fogyasztasz valamit ezek közül a „napsugár színű” ételek közül, barnaságod sokkal tovább fog tartani.

 

Igyál sok vizet

Fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, főleg a napon, amikor még izzadsz is.  Ha elegendő vizet iszol, a bőröd nem szárad ki és nem fog „pikkelyesen” leperegni.

 

Hidratáld a bőröd

A bőrt kívül-belül hidratálni kell. A víz gondoskodik a belső hidratálásról, azonban kívül is ápolni kell. A megfelelő összetételű testápoló segít megőrizni bőröd puhaságát.

 

Kerüld a gyantázást

A gyanta nem csak a szőrt távolítja el, hanem a legfelső hámrétegből is letépi az elhalt hámsejteket. A barnaság megőrzése érdekében pár hétig hagyd ki a gyantát és válts borotvára vagy epilátorra.

 

Hideg zuhany

A meleg fürdő kiszárítja a bőrt és hamarabb hámlani kezd. Maradj a hűsítő hideg zuhanynál és használj olyan tusfürdőt ami hidratálja és olajozza a bőrt.

 

Használj önbarnítót

Vannak olyan barnító krémek, amik egyenletesen gyönyörű barnává varázsolják a bőröd. Ezáltal véded bőröd az UV-sugárzás káros hatásai ellen, a krém használata pedig egész évben egyenletes barna bőrt biztosíthat.

 

Érdemes megfontolni egy komplex multivitamin készítmény fogyasztását, mely béta-karotin, vagy A-vitamin illetve egyéb vitamin (E-vitamin, C-vitamin), ásványi anyag és nyomelem (cink) tartalmával hozzájárulnak a bőr normál állapotának fenntartásához.  Az izzadással elvesztett ásványi anyagok visszapótlásának is megfelelő módja lehet egy ilyen készítmény fogyasztása.

Termékeink közül ajánljuk a Bioheal Multivitamin 1350 mg komplex multivitamin készítményt.

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.