Miért jó a gyömbér?
július 14, 2017

Miért jó a gyömbér?

 Image-1-4

A gyömbér az egyik legegészségesebb fűszer a földön. Tele van tápanyagokkal és biokatív vegyületekkel, melyeknek számos előnye van a testre és az agyra.

A gyömbér felhasználható frissen, szárítva, porrá zúzva esetleg kozmetikumokban olajként is.

 

Erőteljes gyógyító tulajdonságokkal bír

A gyömbér egy olyan virágos növény, amely Kínából származik. Rengeteg hagyományos és alternatív gyógyászatban használják. Segíti az emésztést, erős gyulladáscsökkentő valamint segít leküzdeni az influenzát és a megfázást, hogy csak néhány jó tulajdonságát említsük.

 

Hányingerre gyógyszer

A gyömbér rendkívül hatásos a hányingerrel szemben, régóta használják tengeri betegségek gyógyítására, vagy a terhességnél felmerülő hányinger enyhítésére. Bizonyított, hogy lehet olyan hatékony, mint a vényköteles gyógyszerek.

 

Gyulladáscsökkentő

A gyömbér képes csökkenteni az izomfájdalmat, ha erős fizikai terhelésnek van kitéve. Ezek a hatások összefüggésben állnak a gyulladáscsökkentő tulajdonsággal, így a gyömbér kiváló gyógymód az izomlázra is.

 

Csökkenti a vércukor szintet

Segít csökkenteni a vércukorszintet és jelentősen befolyásolja a szívproblémák kialakulásának kockázatát. Egy tanulmányban kettes típusú cukorbetegeket vizsgáltak, és az eredmények kimutatták, hogy napi 2 gramm gyömbér 12%-kal csökkentette a vércukorszintet.

 

Emésztési problémákra is megoldást nyújt

A krónikus emésztési zavarok diszkomfort érzetet okozhatnak, ezért ezen jobb természetes anyagokkal segíteni. A késleltetett gyomor ürülésen segíthet a gyömbér, ami felgyorsítja az anyagcserét. Egy vizsgálat kimutatta, hogy 1,2gramm gyömbér étkezés előtt akár 50%-kal is képes felgyorsítani a gyomor ürülését; ez segítségére lehet azoknak az embereknek, akik emésztési zavarokkal küzdenek.

 

Menstruációs panaszok enyhítésére szolgál

A gyömbérport szokták javasolni menstruációs panaszok enyhítésére is. A port a menstruáció előtti napon, illetve a vérzés első napjától a 3. napjáig javasolt fogyasztani.

 

Csökkenti magas koleszterinszintet

A magas koleszterin összefüggésbe hozható a szívbetegségek kialakulásával. Az ételek, amelyeket fogyasztasz befolyásolják a koleszterinszintet, azonban a gyömbér képes csökkenteni a „rossz” koleszterineket.

 

Segítheti a rákos megbetegedések megelőzését

A gyömbér egy olyan kivonat, amit alternatív gyógymódként is használnak számos rákfajta esetében.

 

Javítja az agyműködést és véd az Alzheimer kór ellen

Az oxidatív stressz és krónikus gyulladás felgyorsíthatja az öregedés folyamatát. Ez a két dolog a ő okozója az Alzheimernek illetve a korral járó kognitív hanyatlásnak. Néhány tanulmány azt bizonyítja, hogy a gyömbér képes gátolni a gyulladásos válaszokat, amik az agyban fordulnak elő. Arra is van bizonyíték, hogy a gyömbérkivonat javítja a reakció időt és a memóriát.  

 

Segít leküzdeni a fertőzéseket

A gyömbérben található hatóanyagok segíthetnek felvenni a küzdelmet a fertőzésekkel szemben. Hatásos lehet a légúti fertőzésekkel szemben, illetve a vírusos megbetegedésekre is kiváló gyógyír.

Címke:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.