Hűsítő gazpacho leves
július 25, 2017

Hűsítő gazpacho leves

 Image-1-3

Hozzávalók

  • 1kg paradicsom lecsumázva és durván felszeletelve
  • 1 közepesen méretű piros paprika, kimagozva és durván felaprítva
  • 1 közepes méretű kubai paprika ( élénk zöld színe van) kimagozva és durván felaprítva
  • 1 közepes méretű uborka durván felaprítva
  • 1 kis vöröshagyma, meghámozott és durván felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma durvára aprítva
  • 2-3 evőkanál olivaolaj
  • 3 evőkanál vörösborecet
  • Díszítésnek lehet keményre vágott főtt tojás, avokádó vagy bacon

 

Elkészítés

  • Adjuk hozzá a felaprított paradicsomot a paprikákat, az uborkát, a hagymát és a fokhagymát egy zöldségaprítóba vagy mixerbe.
  • Kezdjük el krémesre turmixolni, közben adjuk hozzá az olíva olajat és a borecetet.
  • Ízlés szerint sózzuk borsozzuk meg.
  • Hűtsük le kicsit, majd díszítsük tálaláskor ízlés szerint.

 

Jó étvágyat!

 

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma 4 fő részére:

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1673,00  -
Fehérje, g 56,01  -
Szénhidrát, g 226,96  -
Zsírok, g 14,97  -
A-vitamin, μg 4571,16 571%
B12-vitamin, μg 0,00 0%
B6-vitamin, mg 2,71 65%
C-vitamin, mg 82,90 8%
Cink, mg 9,97 42%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 60,66 61%
Folsav, μg 51,39 9%
Foszfor, mg 872,56 42%
Kalcium, mg 635,04 64%
Kálium, mg 5747,28 287%
K-vitamin, μg 196,61 262%
Magnézium, mg 439,92 117%
Mangán, mg 4,23 211%
Niacin, mg 15,94 33%
Pantoténsav, mg 3,44 19%
Réz, mg 2,07 207%
Riboflavin, mg 2,42 58%
Szelén, μg 17,80 12%
Tiamin, mg 0,46 14%
Vas, mg 39,22 163%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.