Avokádós panzanella
július 12, 2017

Avokádós panzanella

 Image-1-2

Hozzávalók

  • 800 g érett paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma, zúzott
  • 1 ½ evőkanál kapribogyó
  • 1 érett avokádó meghámozva és apró kockákra vágva
  • 1 kis vöröshagyma, nagyon vékonyra szeletelve
  • 175g ciabatta vagy ropogós kenyér
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • maroknyi bazsalikom

 

Elkészítés

  • Vágjuk fel kis kockákra a paradicsomot. Sózzuk borsozzuk meg, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a kapribogyót, az avokádót, a hagymát és keverjük jól össze.
  • Vágjuk fel a kenyeret 3 centi vastag szeletekre és tegyük egy nagy tálcára.
  • Szitáljuk meg olíva olajjal, balzsamecettel.
  • Tegyük a tetejére a paradicsomos avokádós mixet, majd szórjuk a tetejére a bazsalikom levelet.
  • A zöldségeket is locsoljuk meg egy kevés balzsamecettel.

 

Jó étvágyat!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1234,90  -
Fehérje, g 35,82  -
Szénhidrát, g 171,86  -
Zsírok, g 8,07  -
A-vitamin, μg 372,60 47%
B12-vitamin, μg 0,00 0%
B6-vitamin, mg 0,63 15%
C-vitamin, mg 61,57 6%
Cink, mg 3,23 13%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 4,02 4%
Folsav, μg 110,30 18%
Foszfor, mg 427,25 20%
Kalcium, mg 299,67 30%
Kálium, mg 2241,06 112%
K-vitamin, μg 38,62 51%
Magnézium, mg 142,68 38%
Mangán, mg 1,71 85%
Niacin, mg 8,92 19%
Pantoténsav, mg 2,46 14%
Réz, mg 0,89 89%
Riboflavin, mg 0,73 17%
Szelén, μg 33,03 22%
Tiamin, mg 0,52 16%
Vas, mg 7,27 30%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.