Mexikói fűszerezésű rántotthús
június 26, 2017

Mexikói fűszerezésű rántotthús

 Image-1-14

Hozzávalók

  • 120g tortilla chips
  • 3 evőkanál trapista sajt, finoman reszelve
  • 1 teáskanál mexikói chili por
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 tojás
  • 30g rizsliszt
  • 550g csirke vagy bármilyen hús, amit be szeretnénk panírozni
  • Növényi olaj a sütéshez

 

Elkészítés

  • Tegyük a tortilla chipset egy ételaprítóba és daráljunk egészen apróra.
  • A morzsát tegyük át egy tálba. Adjuk hozzá a sajtot, a chili port és az oregánót. Sózzuk, borsozzuk meg.
  • Egy másik tálban verjük fel a tojást.
  • Egy harmadik tálba tegyük a rizslisztet.
  • Egyesével mártsuk bele előszőr a rántotthúst a lisztbe, majd forgassuk meg a tojásban és végül a tortillás mixben.
  • Tegyük egy tányérra az elkészült húsokat és pihentessük a hűtőben fél órát.
  • Forró olajban süssük ki a húsokat.

 

Jó étvágyat!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1762,60  -
Fehérje, g 122,02  -
Szénhidrát, g 198,58  -
Zsírok, g 16,69  -
A-vitamin, μg 106,92 13%
B12-vitamin, μg 0,77 10%
B6-vitamin, mg 0,47 11%
C-vitamin, mg 0,36 0%
Cink, mg 5,63 23%
D-vitamin, μg 0,94 1%
E-vitamin, mg 5,06 5%
Folsav, μg 12,05 2%
Foszfor, mg 1411,41 67%
Kalcium, mg 377,23 38%
Kálium, mg 1376,46 69%
K-vitamin, μg 2,27 3%
Magnézium, mg 228,80 61%
Mangán, mg 1,24 62%
Niacin, mg 8,03 17%
Pantoténsav, mg 1,10 6%
Réz, mg 1,05 105%
Riboflavin, mg 0,69 16%
Szelén, μg 52,60 35%
Tiamin, mg 0,18 5%
Vas, mg 3,38 14%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.