Mely ételeket kerüljük a nagy melegben?
június 7, 2017

Mely ételeket kerüljük a nagy melegben?

IMG_2312 

Idénre nagyon meleg nyarat mondanak, amikor minden erőnkkel azon leszünk, hogy próbáljunk a hűvösben maradni és hidratálni. Azonban érdemes észben tarani, hogy bizonyos ételek, csak rontanak a helyzeten. Nézd meg a listát, hogy mely ételeket érdemes elkerülni a meleg időben, és gondold át, hogy valóban nem esett jól annyira az a zsíros hamburger ebédre.

 

Csípős ételek

A capsaicin, ami a csípős ételekben található átmeneti ideig testhőmérséklet növekedést idéz elő, ezért ha extra meleg idő van, akkor minsdent meg kell tennünk, hogy a testhőmérsékletet alacsonyan tartsuk.

 

Vízhajtó hatású élelmiszerek

Ha hidratált szeretnél maradni, kerüld azokat az élelmiszereket illetve folyadékokat, amik kihajtják a szervezetedből a folyadékot. Ilyen ital a kávé, tea, szénsavas italok, és az olyan élelmiszerek, mint a mangó, édeskömény, articsóka, spárga amelyek hasonló hatással vannak a szervezetre.

 

Magas protein tartalmú ételek

A fehérje megemésztése sok energiát vesz igénybe, ami hőt generál. Ezért főleg napközben érdemes könnyed ételeket, könnyebb szénhidrátokat fogyasztani, mint a gyümölcsök vagy zöldségek. A szakértők szerint akár kétszer annyi energiát is igénybe vehet a fehérje megemésztése a gyümölcsökhöz képest.

 

Na de mit együnk a nagy melegben?

Paradicsom

A paradicsom magas antioxidánsokban, és hatékony rákmegelőző. A piros paradicsom 94%-a víz, míg a zöld paradicsomnak 93%-a.

 

Leveles zöldségek

A sötét leveles zöldségek 80-95%-a víz, ami nagyon könnyűvé teszi az emészthetőségét. Gyorsan átmennek az emésztő rendszeren és hűsítő érzést biztosítanak a testnek.

 

Bogyós gyümölcsök

Eper, szeder, áfonya, málna mind lúgos gyümölcsök. A kínai orvoslás szerint mid hűsítőleg hatnak a szervezetre.

 

Kókuszvíz

A kókuszvíz nem csak finom és egészséges, hanem hűsítő hatása is van.

 

Dinnye

A hideg dinnye még a legerősebb szomjúságot is azonnal csillapítja. A dinnye kalória tartalma alacsony, azonban 95%-a víz ezért igazán hűsítő finomság.

 

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.