Házi készítésű csirke nuggets
június 26, 2017

Házi készítésű csirke nuggets

 Image-1-4

Hozzávalók

  • 3 csirkemell kis kockákra vágva
  • 3 tojássárgája
  • 2 evőkanál darált fokhagyma
  • 1 ½ teáskanál só
  • 340g panko morzsa
  • ½ teáskanál só
  • olaj a sütéshez

Mézes mustáros mártogató szószhoz

  • 5 evőkanál mustár
  • 6 evőkanál majonéz
  • 2 teáskanál méz

 

Elkészítés

  • Egy kis tálban keverjük össze a tojássárgáját a fokhagymát és 1 ½ kanál sót.
  • Tegyük a pácba az összevágott csirkét és tegyük a hűtőbe pácolódni legalább 3 órára, de akár egész estére is.
  • Egy tálban keverjük össze a panko morzsát a ½ teáskanál sóval.
  • Forrósítsuk fel az olajat a serpenyőben vagy a fritőzben.
  • Mártsuk meg a csirkefalatokat a morzsában, majd tegyük a forró olajba.
  • Süssük őket 6 percig, ha serpenyőben sütjük, akkor forgassuk, hogy mindkét oldala jól átsüljön.
  • A mustáros szószhoz keverjük össze a hozzávalókat.
  • Az elkészült nuggetsekről itassuk le az olajat mielőtt tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1639,30  -
Fehérje, g 98,98  -
Szénhidrát, g 296,32  -
Zsírok, g 2,42  -
A-vitamin, μg 178,56 22%
B12-vitamin, μg 0,29 4%
B6-vitamin, mg 0,91 22%
C-vitamin, mg 0,00 0%
Cink, mg 4,19 17%
D-vitamin, μg 0,65 1%
E-vitamin, mg 0,32 0%
Folsav, μg 34,73 6%
Foszfor, mg 922,22 44%
Kalcium, mg 30,80 3%
Kálium, mg 1144,56 57%
K-vitamin, μg 0,09 0%
Magnézium, mg 185,90 50%
Mangán, mg 0,10 5%
Niacin, mg 12,30 26%
Pantoténsav, mg 0,54 3%
Réz, mg 0,62 62%
Riboflavin, mg 5,50 131%
Szelén, μg 25,84 17%
Tiamin, mg 2,08 63%
Vas, mg 26,01 108%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.