Gluténmentes cseresznyés muffin
június 22, 2017

Gluténmentes cseresznyés muffin

 Image-1-7

Hozzávalók

  • 5 tojásfehérje, enyhén felverve
  • 175g mandula liszt
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 220g xilt
  • 90g gluténmentes liszt
  • 150 g vajat megolvasztva
  • 415g fekete cseresznye, kimagozva, félbe vágva

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, légkeverésre.
  • Vajazzunk ki vagy béleljünk ki papírral egy 12 lyukú muffin formát.
  • Keverjük össze a tojásfehérjét, a mandula lisztet, a vaníliát, a xilitet a gluténmentes lisztet és a vajat egy tálban.
  • Osszuk el egyenletesen a mixet a formák között.
  • A tetejére osszuk el egyenletesen a cseresznyéket.
  • Süssük 20-22 percig, vagy amíg aranybarna lesz.

Jó étvágyat!

 

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 3649,85  -
Fehérje, g 72,87  -
Szénhidrát, g 385,87  -
Zsírok, g 84,00  -
A-vitamin, μg 623,70 78%
B12-vitamin, μg 0,16 2%
B6-vitamin, mg 0,24 6%
C-vitamin, mg 11,03 1%
Cink, mg 5,79 24%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 29,57 30%
Folsav, μg 20,48 3%
Foszfor, mg 916,73 44%
Kalcium, mg 565,50 57%
Kálium, mg 1913,25 96%
K-vitamin, μg 13,70 18%
Magnézium, mg 449,09 120%
Mangán, mg 5,14 257%
Niacin, mg 3,97 8%
Pantoténsav, mg 0,92 5%
Réz, mg 1,71 171%
Riboflavin, mg 1,78 42%
Szelén, μg 46,74 31%
Tiamin, mg 0,33 10%
Vas, mg 7,38 31%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.