Cakepop
június 26, 2017

Cakepop

 Image-1-12

Mi is az a cakepop? Úgy kell elképzelni, mintha mini torta ízű labdák lennének pálcikákra felfűzve. Nagon finom, mindenki imádja őket, mutatósak és könnyen elkészíthető. Bármilyen ízesítésű könnyen elkészíthető, mi most egy vaníliásat és egy oreósat mutatunk meg.

 

Oreós cakepop

 

Hozzávalók

  • 225 g mascarpone
  • 50-60 dkg oreo
  • 350g fehércsokoládé
  • cukorszórás

 

Elkészítés

  • Egy mixerben daráljunk össze az egész oreo kekszeket.
  • Vagy kézzel vagy egy konyhai robotgép segítségével verjük fel a krémsajtot, majd keverjük hozzá az oreós mixet. Keverjük el egyenletesre.
  • Kézzel készítsünk 30-35 kis labdát, majd tegyük őket egy tálcára. Az elkészült labdákba szúrjunk bele egy hurkapálcát vagy egy keményebb papírszívószálat.
  • Tegyük a hűtőbe hülni fél órára. Ez nagyon fontos, ha ugyanis nem elég hideg, az olvasztott csokoládé nem fogja eléggé bevonni.
  • Törjünk apró kockákra a csokoládét és olvasszuk fel. Ne keverjünk hozzá semmit és figyeljünk arra, hogy a fehércsokit alacsony hőfokon kell olvasztani.
  • Mártsuk bele egyesével a labdákat a fehércsokoládéba. Csöpögtessük le a felesleget, majd szórjuk meg cukordíszekkel.
  • Vagy a tetejére állítva, vagy egy hungarocelbe szúrva tegyük a fagyasztóba fél órára legalább, hogy megdermedjen.

 

Vaníliás cakepop

Hozzávalók

  • 250 g mascarpone
  • 350g fehércsokoládé
  • cukor, ha nem elég édes

Hozzávalók a piskótához

  • 6 db tojás
  • 1 csepp citromlé
  • 1 csipet só
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 0.5 csomag sütőpor

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy 26cm-es tortaformát sütőpapírral.
  • Válasszuk ketté a tojásfehérjét és a sárgáját.
  • a fehérjét tegyük egy konyhai robotgépbe, adjuk hozzá a sót és a citromlevet és verjük fel kemény habbá. Kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot.
  • Ezután keverjük bele egyesével a tojássárgáját.
  • A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd egy fakanállal keverjük bele a masszába.
  • A masszát beleöntjük a formába és betesszük a sütőbe. Fontos, hogy ne nyitogassuk az ajtót, mert akkor összeesik a piskóta.
  • 10 perc után vegyük vissza a hőfokot 160 fokra és süssük további 2-3 percig, vagy amíg aranybarna lesz.
  • Hagyjuk kicsit hűlni, majd kézzel morzsoljuk össze apró darára.
  • Verjük fel a mascarponét krémesre, majd kezdjük hozzákeverni a piskótát.
  • Annyit adjunk hozzá, hogy ne túl nedves gyurmázható állaga legyen.
  • Kóstoljuk meg és ha nem elég édes, adjunk még hozzá cukrot.
  • Készítsünk belőle kis labdákat, és tegyük a hűtőbe fél órára.
  • A további lépéseket az oreós cakepopnál találod!
  • Ízlés szerint keverhetünk a vaníliás cakepophoz fahéjat, kardamomot, vagy bármilyen fűszert, amit szeretünk!

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.