3 édes reggeli a tökéletes ébredéshez
június 26, 2017

3 édes reggeli a tökéletes ébredéshez

 

Szuperegészséges banános- barackos energia szelet

 Image-1-16

Hozzávalók

  • 3 nagy érett banán
  • 270g zabpehely
  • 5-6 szem apróra vágott aszalt datolya
  • 6-7 szem apróra vágott aszalt sárgabarack
  • 4 evőkanál szeletelt mandula
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 1/2 teáskanál vanília kivonat

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy 25cm x 16cm-es tepsit sütőpapírral úgy, hogy a papír túllógjunk a tepsin 2 centire.
  • Nyomjuk össze pépes krémesre a banánt. Adjuk hozzá a zabpelyhet, a datolyát, a barackot, a mandulát, a fahéjat és a vaníliát. Kevejük össze egyenletesre.
  • Kanalazzuk bele az előkészített tepsibe és egy spatula segítségével egyengessük simára a tetejét.
  • Süssük 30-35 percig, vagy amíg aranybarna lesz.
  • Hagyjuk teljesen lehűlni, majd emeljük ki a tepsiből és vágjuk kockákra.

 

Házi mandulás Croissant

 Image-1-18

Hozzávalók

  • 75 g vaj szobahőmérsékleten
  • 125g mandulaliszt
  • 40g xilit porrá zúzva
  • 2 evőkanál sima liszt
  • 1 teáskanál vanília
  • 5 evőkanál szeletelt mandula
  • 4 darab fagyasztott croissant hosszan felvágva

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, légkeverésre. Fedjünk le egy tálcát sütőpapírral.
  • Tegyük a félbevágott croissantokat a tálcára és süssük 5 percig.
  • Ezalatt az idő alatt keverjük össze a vajat, a mandula lisztet, a cukrot, a lisztet és a vaníliát es mixerben. Dolgozzuk krémesre.
  • Nyissuk ki a croissantokat és kenjünk a közepére 1 evőkanállal a mixből. Kenjünk még egy evőkanállal a tetejére és szórjuk rá a szeletelt mandulát.
  • Süssük további 5-10 percig, vagy amíg a croissant aranybarna lesz.

 

Fahéjas narancsos müzli

Image-1-19 

Hozzávalók

  • 90g zabpehely
  • 250ml tej
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 1 evőkanál frissen préselt narancslé
  • 8 evőkanál nyers mandula durván aprítva
  • 1 evőkanál aprított kókusz
  • 1 kicsi körte lereszelve
  • 2 evőkanál görög joghurt
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt kardamom
  • méz az édesítéshez
  • friss ricotta
  • 200 g áfonya

 

Elkészítés

  • Áztassuk be a zabpelyhet a éjszakára. Ha nem fedi el teljesen, akkor adjunk még hozzá tejet.
  • Másnap egy tálban keverjük össze a zabpelyhet a narancs héjával, a narancslével, a mandulával, a kókusszal, a reszelt körtével, a joghurttal, a fahéjjal és a kardamommal.
  • A mixet tegyük kis pohárkákba, kanalazunk rá 2-3 evőkanál ricottát és szórjuk meg áfonyával.

 

Jó étvágyat!

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.