Zabos mazsolás sütemény
május 24, 2017

Zabos mazsolás sütemény

 Image-1-4

Hozzávalók

  • 85 g margarin
  • 50g xilit
  • 1 tojás, enyhén felverve
  • 2 csepp vanília esszencia
  • marék mazsola
  • 130g liszt
  • 80g zabpehely

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180fokra, és béleljünk ki egy tálcát sütőpapírral.
  • Verjük fel krémesre a margarint a cukorral, adjuk hozzá a vaníliát és a tojást, és keverjük el egyenletesre.
  • Forgassuk bele a mazsolát és a lisztet.
  • Kanálnyi adagokat mérjünk ki, forgassuk meg a süteménytésztát zabpehelyben és tegyük a tálcára, majd nyomjuk kicsit laposra.
  • Süssük 20 percig, vagy amíg aranybarna lesz.

Jó étvágyat!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 2024,05  -
Fehérje, g 44,89  -
Szénhidrát, g 248,68  -
Zsírok, g 48,61  -
A-vitamin, μg 406,44 51%
B12-vitamin, μg 0,27 4%
B6-vitamin, mg 0,34 8%
C-vitamin, mg 0,00 0%
Cink, mg 6,20 26%
D-vitamin, μg 0,78 1%
E-vitamin, mg 2,73 3%
Folsav, μg 16,69 3%
Foszfor, mg 884,00 42%
Kalcium, mg 153,86 15%
Kálium, mg 708,00 35%
K-vitamin, μg 7,71 10%
Magnézium, mg 263,51 70%
Mangán, mg 7,61 380%
Niacin, mg 3,74 8%
Pantoténsav, mg 0,97 5%
Réz, mg 0,77 77%
Riboflavin, mg 0,38 9%
Szelén, μg 59,33 40%
Tiamin, mg 0,55 17%
Vas, mg 6,27 26%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.