Szedres mascarponés morzsatorta
május 9, 2017

Szedres mascarponés morzsatorta

  Image-1

Hozzávalók a tortához

  • 115 g sótlan vaj, szobahőmérsékleten
  • 160 g xilit
  • 2 nagy tojást, szobahőmérsékleten
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 120 g tejföl, szobahőmérsékleten
  • 165 g liszt
  • 1 teáskanál sütőport
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 125g friss vagy fagyasztott szeder
  • 225g krémsajt, szobahőmérsékleten

Hozzávalók a morzsához

  • 65g barnacukor
  • 60g zabpehelyliszt
  • 1 ½ teáskanál fahéj
  • 40g sótlan vaj hidegen

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Vajazzunk ki egy 25cm átmérőjű tortaformát.
  • Verjük fel a krémsajtot a xilit negyedével krémesre. Tegyük ki egy másik tálba.
  • Egy konyhai robotgép segítségével keverjük össze a vajat és a xilit ¾-ét amíg krémes lesz.
  • Vegyük vissza a sebességet és adjuk hozzá egyesével a tojásokat.
  • Keverjük bele a vanília kivonatot és a tejfölt.
  • Öntsük hozzá a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Lassú sebességen keverjük el egyenletesen.
  • Egy spatula segítségével forgassuk bele a szedret.
  • Kanalazzuk a tésztát a kivajazott tepsibe és tegyük a tetejére a krémsajtot.
  • Egy tálban keverjük össze a barna cukrot, a fahéjat és a lisztet. Morzsoljuk bele a vajat úgy, hogy a mix borsó méretű legyen. Oszlassuk el egyenletesen a tortán.
  • Süssük a tortát 60-65percig, vagy amíg teljesen megszilárdul a belseje is. Ha úgy érezzük, hogy pirul a torta teteje, akkor 30-40 perc után fedjük le alumínium fóliával.
  • Hagyjuk a tortát teljesen lehűlni mielőtt felvágjuk szeletekre.

 

Jó étvágyat!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 4106,80  -
Fehérje, g 68,14  -
Szénhidrát, g 394,57  -
Zsírok, g 143,29  -
A-vitamin, μg 1264,65 158%
B12-vitamin, μg 0,83 11%
B6-vitamin, mg 0,28 7%
C-vitamin, mg 9,57 1%
Cink, mg 7,24 30%
D-vitamin, μg 1,56 2%
E-vitamin, mg 6,17 6%
Folsav, μg 29,09 5%
Foszfor, mg 1079,03 51%
Kalcium, mg 550,52 55%
Kálium, mg 1187,79 59%
K-vitamin, μg 29,81 40%
Magnézium, mg 272,06 73%
Mangán, mg 6,55 327%
Niacin, mg 2,18 5%
Pantoténsav, mg 1,69 9%
Réz, mg 0,95 95%
Riboflavin, mg 0,98 23%
Szelén, μg 92,18 61%
Tiamin, mg 0,51 16%
Vas, mg 7,59 32%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.