Spárgás frittata
május 23, 2017

Spárgás frittata

 Image-1-2

Hozzávalók

  • 200 g új burgonya kockára vágva
  • 100g spárga
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 hagyma, finomra vágva
  • 6 tojás felverve
  • 40g cheddar sajt lereszelve
  • rukkola vagy madársaláta

 

Elkészítés

  • Tegyük fel a krumplit hideg sós vízbe főni. Ha elkezdett forrni, főzzük 4-5 percig, amíg majdnem megpuhul. Adjuk hozzá a spárgát is az utolsó egy percben a vízhez.
  • Ezalatt az idő alatt forrósítsuk fel az olajat a egy hőálló serpenyőben, amit a sütőbe is be lehet tenni. Adjuk hozzá a hagymát, és főzzük 8 percig puhára.
  • Egy nagyobb tálban keverjük össze a tojást a sajt felével és sózzuk borsozzuk meg.
  • Öntsük a tojást a hagymára, majd tegyük rá a krumplit és a spárgát.
  • Szórjuk a tetejére a maradék sajtot, és tegyük be a sütőbe 5 percre amíg jól átsül és aranybarna lesz.
  • Vágjuk fel tortaszeletekre és tálaljuk a salátával.

 

Jó étvágyat!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 882,40  -
Fehérje, g 61,54  -
Szénhidrát, g 50,16  -
Zsírok, g 18,92  -
A-vitamin, μg 447,60 56%
B12-vitamin, μg 1,46 19%
B6-vitamin, mg 0,50 12%
C-vitamin, mg 17,82 2%
Cink, mg 4,79 20%
D-vitamin, μg 4,84 6%
E-vitamin, mg 3,14 3%
Folsav, μg 41,58 7%
Foszfor, mg 704,60 34%
Kalcium, mg 386,40 39%
Kálium, mg 1017,60 51%
K-vitamin, μg 28,78 38%
Magnézium, mg 79,30 21%
Mangán, mg 0,44 22%
Niacin, mg 1,57 3%
Pantoténsav, mg 2,33 13%
Réz, mg 0,46 46%
Riboflavin, mg 1,23 29%
Szelén, μg 81,52 54%
Tiamin, mg 0,15 5%
Vas, mg 5,66 24%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.