Mivel jár a túlsúly?
május 30, 2017

Mivel jár a túlsúly?

 Image-1

A felesleges kilók nem csak a külsőt befolyásolják, komoly egészségügyi következményei is lehetnek.

Az elhízás azt jelenti, hogy a testsúlyod 20%-kal több, mint a magassághoz mért normális testsúly. A túlsúly következtében több megbetegedésnek is fennáll a kockázata.

  • Szívbetegség és stroke
  • Magas vérnyomás
  • Cukorbetegség
  • Néhány rákos megbetegedés
  • Epehólyag-betegség és epekő
  • Köszvény
  • Légzési problémák

 

Szívbetegség és stroke

Az extra súly miatt nagyobb a valószínűsége a magas vérnyomásnak és a magas koleszterin szintnek. Mindkét állapot előidézheti a szívbetegségeket és a növeli a stroke kockázatát.

A jó hír az, hogy egy kis fogyással csökkenteni lehet ezeket a kockázatokat.

 

Cukorbetegség

A legtöbb ember, akinek kettes típusú cukorbetegsége van túlsúlyos. Csökkentheted a kockázatokat a fogyással, kiegyensúlyozott evéssel, megfelelő mennyiségű alvással és egy kis testmozgással. Ha fizikailag aktívabbá válsz, a vércukorszinted is tudod kontrolálni, esetleg a cukorbetegség is megszűnhet.

 

Rák

A vastagbélrák, a mellrák, a méhrák, a vese és a nyelőcsőrák mind mind összefüggésben vannak a túlsúllyal.

 

Epehólyag betegségek

Az epehólyag betegség és az epekő sokkal gyakoribb, ha túlsúlytól van szó. Azonban hirtelen fogyás esetén szintén növelhető az epekő kialakulásának valószínűsége, ezért ajánlott hetente csak fél kiló súlytól megszabadulni.

 

Köszvény

A köszvény az ízületeket érintő betegség. Ez akkor történik, amikor túl sok húgysav van a vérben. Az extra húgysav olyan kristályokat képezhet, amelyek az ízületekben helyezkednek el.

 

Tovább az is számít, hogy a túlsúly főleg hol helyezkedik el. Ha a has és derék tájékon (alma alkatod van), az kockázatosabb, mint a körte alkat, mert ekkor a szerveid is elzsírosodhatnak. Nem csak a karcsúbb alak, hanem az egészség érdekében is ajánlott diétázni.

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.