Mangós pisztáciás süti
május 20, 2017

Mangós pisztáciás süti

  Image-1-6

Hozzávalók

  • 140g pisztácia
  • 130g xilit porrá zúzva és vízzel összekeverve cukorpasztává
  • 65g liszt
  • 6 tojásfehérje
  • 185 g vaj megolvasztva kicsit
  • 1/2 mangó, vékonyra szeletelve

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, légkeverésre.
  • Vajazzunk ki egy muffin sütőforma 10 lyukát.
  • Egy aprítóban daráljuk fel a pisztáciát, amíg finom lisztszerű lesz.
  • Keverjük össze a liszttel és a cukorpasztával.
  • Verjük fel a tojásfehérjéket habosra, de nem kell, hogy kemény hab legyen. Adjuk hozzá a vajat és a pisztácia mixet és keverjük el egyenletesen.
  • Osszuk szét egyenletesen a kivajazott muffin forma között a tésztát.
  • Helyezzünk 1 szelet mangot mindegyik tészta tetejére.
  • Süssük 25-30 percig ,vagy amíg szépen megpirul és megszilárdul az egész.
  • Tegyük át egy rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Jó étvágyat!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 2779,25  -
Fehérje, g 64,29  -
Szénhidrát, g 157,60  -
Zsírok, g 102,81  -
A-vitamin, μg 932,16 117%
B12-vitamin, μg 0,19 3%
B6-vitamin, mg 0,79 19%
C-vitamin, mg 65,17 7%
Cink, mg 3,92 16%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 7,37 7%
Folsav, μg 47,99 8%
Foszfor, mg 709,67 34%
Kalcium, mg 208,29 21%
Kálium, mg 1697,25 85%
K-vitamin, μg 32,71 44%
Magnézium, mg 207,81 55%
Mangán, mg 3,05 153%
Niacin, mg 2,92 6%
Pantoténsav, mg 0,83 5%
Réz, mg 1,77 177%
Riboflavin, mg 0,87 21%
Szelén, μg 50,02 33%
Tiamin, mg 0,47 14%
Vas, mg 5,07 21%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.