Krémes gombás tojásos tészta
május 1, 2017

Krémes gombás tojásos tészta

  Image-1-5

Hozzávalók

  • 375g Barilla Linguine tészta
  • 4 tojássárgája
  • 4 egész tojás
  • 12dkg csésze finoman reszelt parmezán, plusz extra a tetejére
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 20 g vaj
  • 200 g gomba, szeletelve
  • 2 teáskanál ecet
  • 1 teáskanál só
  • 3 gerezd fokhagyma, zúzott
  • 2 evőkanál sima liszt
  • 70ml tej
  • 70ml húsleves
  • 150g bébi spenót
  • Friss bazsalikom levelek a tetejére

 

Elkészítés

  • Főzzük meg a tésztát a csomagoláson leírtak szerint. Tartsunk meg egy kevés tésztavizet ( 2-3 evőkanál). Szűrjük le a tésztát és fedjük le, hogy meleg maradjon.
  • Keverjük össze a tojássárgáját és a parmezánt egy nagy tálban.
  • Forrósítsuk fel a vajat és az olajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a gombát és kevergetve főzzük 10 percig, vagy amíg megpuhul. Ha elkészült tegyük át egy melegen tartó tálba.
  • Öntsünk fel egy közepes méretű lábost hideg vízzel, úgy hogy 8 cm mély legyen a víz. Adjuk hozzá az ecetet és a sót. Forraljuk fel, majd vegyük vissza a hőfokot közepes hőmérsékletre.
  • Törjünk meg egy tojást egy kis tálban, majd egy nagy fakanál segítségével kezdjük el keverni a vizet úgy, hogy kis örvény keletkezzen a lábas közepén. Csúsztassuk bele a tojást a vízbe, majd alkalmanként keverjünk a vízen, hogy a tojás mozgásban maradjon. Főzzük 3-4 percig, amíg a fehérje már megkeményedik de a belseje még puha. Egy lyukacsos kanál segítségével óvatosan emeljük ki a tojásokat a vízből és tegyük egy tányérra. Egy kanál segítségével szűrjük le a habot a víz tetejéről, majd készítsük el a többi tojást is.
  • Tegyük a fokhagymát egy serpenyőbe és fél pirítsuk meg egy csöpp olajon. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük még egy percig. Vegyük vissza a hőfokot, majd fokozatosan öntsük hozzá a tejet, és végül a húsleves kockát.
  • Keverjük el egyenletesre, majd főzzük 2 percig, és utána távolítsuk el a hőről.
  • Adjuk hozzá a tésztát, a tojássárgájás mixet, a megmaradt főző vizet, a gombát és a spenótokat a serpenyőhöz.
  • Tegyük vissza a főzőlapra és kevergetve, átforgatva főzzük 2 percig, vagy amíg a szósz besűrűsödik.
  • Osszuk el a tésztát 4 felé, szórjuk meg a tetejét parmezánnal, bazsalikommal, és adjunk hozzá egy buggyantott tojást.

Jó étvágyat!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma 4 fő részére:

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 2966,15  -
Fehérje, g 143,41  -
Szénhidrát, g 322,22  -
Zsírok, g 52,79  -
A-vitamin, μg 1177,44 147%
B12-vitamin, μg 2,54 34%
B6-vitamin, mg 0,55 13%
C-vitamin, mg 34,76 3%
Cink, mg 11,48 48%
D-vitamin, μg 7,15 10%
E-vitamin, mg 4,14 4%
Folsav, μg 191,11 32%
Foszfor, mg 1699,46 81%
Kalcium, mg 1376,52 138%
Kálium, mg 1215,75 61%
K-vitamin, μg 28,44 38%
Magnézium, mg 197,76 53%
Mangán, mg 2,73 136%
Niacin, mg 12,60 26%
Pantoténsav, mg 3,23 18%
Réz, mg 0,98 98%
Riboflavin, mg 2,28 54%
Szelén, μg 274,85 183%
Tiamin, mg 1,12 34%
Vas, mg 11,89 50%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.