Epres tekercs
május 13, 2017

Epres tekercs

 Image-1

Hozzávalók

  • 110 g liszt
  • 1 teáskanál sütőport
  • 1/2 teáskanál só
  • 4 nagy tojás, kettéválasztva
  • 120g cukor xilit
  • 30 ml író
  • 1 ½ teáskanál vanília kivonat
  • fél vaníliarúd belseje
  • 120 g porcukor ( xilit porrá zúzva)

Hozzávalók az epres krémhez

  • 10-12 g fagyasztott eper
  • 225g krémsajt
  • 60g sótlan vaj, szobahőmérsékleten
  • 220g xilit
  • 1 teáskanál tiszta vanília kivonat

 

Elkészítés

  • Az elkészítés menetét olvasd át előszőr, hogy időben minden stimmeljen.
  • Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy 25×33 centis tepsit fedjünk le sütőpapírral; majd a sütőpapírt fújjuk be sütőspray-vel.
  • Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.
  • Egy konyhai robotgép segítségével verjük fel a tojásfehérjéket a cukor harmadával 4-5 percig kemény habbá. Csúsztassuk át egy másik tányérba.
  • Ugyanabban a tálban, amiben a fehérjéket vertük fel öntsük bele a sárgáját, a maradék cukrot, az írót, a vanília kivonatot, és a kikapart vanília belsőt. Magas fokozatosan verjük 3-4 percig, vagy amíg szép egyenletes lesz.
  • Adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét a sárgájához, és lassú sebességen verjük 10 másodpercig. Adjuk hozzá a másik fejét és verjük további 10 másodpercig.
  • Végezetül adjuk hozzá a lisztes mixet és keverjük lassú sebességen teljesen egyenletesre.
  • Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe, majd kicsit rázzuk meg, hogy a massza egyenletesen eloszoljon. Süssük 15 percig, vagy amíg a piskóta teljesen átsül.
  • Amíg a sütemény sül fektessünk egy vékony konyharuhát a pultra. Szórjuk rá a porcukrot.
  • Amint a piskóta elkészült azonnal borítsuk rá a konyharuhára és húzzuk le róla a papírt.
  • A keskenyebb végétől kezdve kezdjük el lassan, szorosan felgöngyölni a piskótát. Hagyjuk teljesen kihűlni a piskótát feltekert állapotban. ( ez akár 1-2 órát is igénybe vehet, ha fel akarjuk gyorsítani a folyamatot tegyük a hűtőbe)
  • Ha a hűtőből vesszük ki, hagyjuk pár percet felmelegedni, mielőtt megkenjük a krémmel.
  • Egy mixerben zúzzuk össze az epreket, amíg kicsit porszerű állaga lesz.
  • Konyhai robotgép segítségével verjük fel a krémsajtot.
  • Adjuk hozzá a vajat, és dolgozzuk egyenletesre.
  • Adjuk hozzá a cukrot, az epret és a vaníliát és az egészet keverjük el jó alaposan.
  • Lassan és óvatosan görgessük ki a piskótát.
  • Kenjük meg a tetejét krémmel, majd tekerjük vissza a piskótát a konyharuha nélkül.
  • Fedjük le alufóliával és pihentessük 20 percet mielőtt felszeleteljük.

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.