Vendégváró falatok
április 2, 2017

Vendégváró falatok

  

Chilis grill avokádó

Image-1-11

Hozzávalók

  • 2 közepes avokádó
  • 1 közepes lime leve
  • 1 teáskanál méz
  • 1/4 teáskanál chili por
  • 1/4 teáskanál tengeri só
  • 8 szem koktélparadicsom
  • 15dkg fetasajt
  • bazsalikom

Elkészítés

  • Melegítsük elő a grillt.
  • Vágjuk félbe az avokádót és távolítsuk el a magokat.
  • Tegyük rá az avokádót a grillre belsejével felfelé és locsoljuk rá a citrom levét valamint a mézet.
  • Süssük, amig a belseje elkezd hólyagosodni, körülbelül 3-4 percig.
  • Eközben keverjük össze a felkockázott koktélparadicsomot a fetasajttal. Sózzuk meg enyhén.
  • Vegyük le a sütőről és szórjuk meg a chili porral és tengeri sóval.
  • Töltsük meg az avokádót a fetasajtos paradicsommal és szórjuk meg bazsalikommal.

 

Cukkini falatok kesudió krémmel

Image-1-10

Hozzávalók

  • 15dkg kesudió
  • 1 közepes gerezd fokhagyma
  • 1 közepes citrom leve
  • 2 közepes cukkini fél centi vastag szeletekre vágva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
  • 1 kis paprika felkockázva
  • 1 marék koktélparadicsom negyedekre vágva
  • 1/8 teáskanál tengeri só
  • 1/8 teáskanál fekete bors

Elkészítés

  • Tegyük be a kesudiót egy tálba és öntsük fel hideg vízzel. Hagyjuk ázni 4-6 órán keresztül, ezután csöpögtessük le, tegyük egy mixerbe a fokhagymával, citromlével és sóval, majd dolgozzuk simára.
  • Melegítsük fel a serpenyőt egy kis olíva olajjal.
  • Szórjuk meg a fűszerkeverékkel a cukkinit, majd süssük 3-4 percig vagy amíg megpuhul és elkezd megpirulni.
  • Kenjük meg a cukkini szeleteket kesudió krémmel és tegyük a tetejére az összevágott paradicsomot és paprikát.
  • Enyhén sózzuk borsozzuk meg.

 

Baconbe tekert barack

Image-1-3

Hozzávalók

  • 3 közepes barack, kimagozva és felszeletelve (24 szelet)
  • 12 szelet bacon félbevágva (24 legyen belőle)
  • 3 evőkanál juharszirup

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  • Egy tálcát béleljünk ki sütőpapírral.
  • Minden barack szeletet tekerjünk be baconba és tegyük a tálcára.
  • Egy mézcsurgató segítségével öntsük a juharszirupot a barackokra, de vigyázzunk, nem kell sok.
  • Süssük 10-15 percig, vagy amíg a bacon ropogós lesz a barack meg puha.
  • Szúrjunk mindegyikbe fogpiszkálót, hogy könnyebben lehessen felszolgálni.

 

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.